Vicepresedintele CJ Hunedoara, TIBERIU BALINT, a DEMISIONAT din functie

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, TIBERIU BALINT, cercetat de procurorii DNA intr-un dosar cu mai multe capete de acuzare, si-a inaintat DEMISIA din functie, acesta afirmand luni ca doreste sa-si dovedeasca nevinovatia, fara sa existe suspiciuni ca ar putea influenta negativ aceasta ancheta.

DEMISIA a fost inaintata presedintelui Consiliului Judetean Hunedoara in cursul zilei de 5 decembrie, Balint solicitand eliberarea din functia de vicepresedinte al institutiei si din cea de consilier judetean incepand cu data de 11 decembrie.

“In urma evenimentelor neplacute in care am fost implicat in cursul ultimelor zile si pentru a-mi dovedi nevinovatia, fara a exista suspiciunea ca pot influenta negativ ancheta care este in curs de desfasurare, am decis ca incepand cu data de 11.12.2014 sa demisionez atat din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, cat si din cea de consilier judetean ales”, se arata intr-un comunicat de presa remis luni presei de catre vicepresedintele TIBERIU BALINT.

Citeste si: MIRCEA IOAN MOLOT, presedintele CJ HUNEDOARA, a fost RETINUT. UPDATE

Acesta este anchetat de procurorii DNA intr-un dosar in care este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (patru acte materiale) si spalare de bani, in forma instigarii.

In acelasi dosar mai sunt anchetate alte patru persoane, intre care si presedintele CJ Hunedoara, MIRCEA IOAN MOLOT, acesta din urma fiind acuzat de procurorii DNA de fapte de coruptie.

Molot este acuzat de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, in forma instigarii (doua infractiuni), conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Citeste si: Presedintele CJ Hunedoara, MIRCEA MOLOT, a parasit sala de judecata la EXPIRAREA Ordonantei de retinere

Anchetatorii sustin ca, incepand cu 2010, Mircea Molot a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns in conturile unor societati controlate de catre ginerele sau, Robertto Patrick Venter, si de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

Balint si Molot sunt cercetati de procurorii DNA in stare de libertate, sub control judiciar.

TIBERIU BALINT este presedintele organizatiei PNL Deva, iar MIRCEA MOLOT este presedintele filialei judetene PNL Hunedoara.

Sursa foto: servuspress.ro