Vicepresedintele SUA, JOE BIDEN, isi incepe marti vizita in Romania

Vicepresedintele Statelor Unite, JOE BIDEN, se va afla marti si miercuri la Bucuresti, unde se va intalni cu presedintele TRAIAN BASESCU si cu premierul VICTOR PONTA.

Discutiile vor viza, potrivit Casei Albe, reactia comunitatii internationale la actiunile Rusiei in Ucraina.

De asemenea, JOE BIDEN va discuta cu oficialii de la Bucuresti despre necesitatea consolidarii relatiilor economice cu Romania, in special prin intermediul Acordului de liber-schimb UE-SUA, in curs de negociere.

Presedintele TRAIAN BASESCU a anuntat saptamana trecuta ca i-a adresat vicepresedintelui american JOE BIDEN invitatia de a vizita Romania. El a spus ca la Bucuresti va veni si seful Pentagonului.

Citeste si: CIRCULATIE RUTIERA fara restrictii majore in Bucuresti, pe durata VIZITEI lui JOE BIDEN

“Doresc (SUA – n.r.) sa-si faca obligatiile de partener strategic fata de Romania si prin semnificatia vizitelor pe care le fac in perioada urmatoare, si prin contributii directe la cresterea nivelul de securitate al Romaniei si al regiunii”, preciza seful statului pe 12 mai.

Premierul VICTOR PONTA i-a cerut luni vicepremierului GABRIEL OPREA sa ia masurile necesare pentru ca vizita vicepresedintelui american JOE BIDEN sa se desfasoare in conditii de siguranta maxima.

Cu prilejul vizitei oficialului american, autoritatile romane vor lua o serie de MASURI DE SECURITATE.

Astfel, institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale au decis realizarea unor dispozitive de securitate durabile si care sa asigure buna desfasurare a vizitei oficiale. De asemenea, se are in vedere organizarea de evaluari comune ale situatiei de securitate si armonizarea masurilor intre institutiile implicate in organizarea si buna desfasurare a vizitei inaltului demnitar la Bucuresti si simulari ale dispozitivelor privind masurile de securitate instituite in zilele in care se desfasoara vizita vicepresedintelui SUA.

Citeste si: Duane Butcher: BIDEN vine in Romania si pentru continuarea COMBATERII CORUPTIEI

Pe de alta parte, Serviciul de Paza si Protectie a informat ca pe perioada vizitei la Bucuresti a lui JOE BIDEN nu vor fi dispuse restrictii majore de trafic, circulatia rutiera urmand sa se desfasoare in conditii normale marti si miercuri, Politia Rutiera asigurand masuri de fluidizare a traficului.

Vicepresedintele american JOE BIDEN efectueaza de marti pana joi un mini-turneu in Romania si Cipru.

JOE BIDEN s-a mai aflat la Bucuresti in octombrie 2009.

Sursa foto: telegraph.co.uk