Viceprimarii generali ai Capitalei Dan Darabont si Marcel Nicolaescu RAMAN IN FUNCTII

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marti ca viceprimarii generali Dan Darabont si Marcel Nicolaescu RAMAN IN FUNCTII deoarece toate hotararile de schimbare a acestora au fost luate in sedinte de indata, care au fost atacate.

“Viceprimarii Capitalei sunt aceiasi care au fost intotdeauna si au fost numiti, pentru ca toate hotararile de schimbare a lor in sedinte de indata, ceea ce nu este legal, au fost atacate. Ei au RAMAS IN FUNCTIE, atat domnul viceprimar Dan Darabont, cat si domnul viceprimar Marcel Nicolaescu”, a spus Sorin Oprescu, intrebat cine ocupa in prezent posturile de viceprimar al Capitalei.

In ceea ce priveste desfasurarea sedintei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), convocata pentru miercuri, avand in vedere experienta ultimelor sedinte cand nu au fost votate proiectele municipalitatii, edilul sef al Capitalei a aratat ca este important sa existe o majoritate care sa asigure votarea proiectelor.

Citeste si: BOICOT la PRIMARIA CAPITALEI. Consilierii au refuzat sa se prezinte la o SEDINTA

“Daca nu va exista un duh rau care sa pluteasca in sala, eu cred ca maine (miercuri – n.r.), CGMB poate sa-si revina, sa intre intr-o majoritate, nu stiu, fragila, nefragila, important este sa-mi permita ca proiectele Bucurestiului sa fie analizate, sa le voteze si sa poata merge inainte, pentru ca, pe masura ce trece timpul, nu facem altceva decat sa ne facem nervi si sa stam toata ziua in intrebari”, a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, daca nu va exista o majoritate care sa voteze proiectele, se vor pierde doua luni, respectiv august si septembrie, in care s-ar putea lucra.

“Daca nu mai are cine sa voteze proiectele, in conditiile in care Consiliul exista, dar nu intruneste o majoritate care sa fie deschisa la minte si sa poata accepta o serie intreaga de lucruri care se pot face, pierdem si vara asta, si august si septembrie. Sunt doua luni in care se poate lucra foarte bine”, a precizat Sorin Oprescu.

Raspunzand unei intrebari legate de cine ocupa, in prezent, posturile de viceprimar al Capitalei, si edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, luni, ca este vorba despre cei validati initial, respectiv Dan Darabont si Marcel Nicolaescu.

Legat de acelasi subiect, consilierul general Mircea Raicu (PDL) a aratat ca prefectul Capitalei ar trebui sa raspunda la aceasta intrebare, in acest moment. “V-am rugat sa-l intrebati pe domnul prefect, poata dansului i s-a spus de la PSD cine este viceprimar. Aici e vorba de vointa Consiliului General sau este vorba de vointa unui prefect subordonat si inregimentat politic la un partid”, declara, tot luni, Mircea Raicu.

Citeste si: Noua majoritate PNL – PDL din Primaria Generala a fost reafirmata in sedinta CGMB

Primarul general Sorin Oprescu a convocat o sedinta CGMB pentru 23 iulie, spre a fi aprobata marirea bugetelor muzeelor Literaturii si al Municipiului Bucuresti, dar si alte “proiecte importante pentru bunul mers al serviciilor publice ale orasului”, dupa ce prefectul a atacat mai multe hotarari.

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri sunt trecute 33 de proiecte de hotarare, multe dintre acestea fiind cele care nu au fost aprobate anterior de consilierii generali.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti are, din 30 iunie, o noua majoritate, formata din reprezentantii PNL si PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu, s-a discutat “ca persoane fizice”.

Noua majoritate din CGMB a votat, in sedinte de indata, mai multe proiecte de hotarare, care au fost insa atacate de prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan.

Prefectura a precizat ca sedintele de indata ale CGMB sunt convocate in caz de forta majora si de maxima urgenta, conform prevederilor legale. Astfel, a explicat Prefectura, hotararile luate in sedintele de indata “abuziv convocate” au fost atacate in instanta, fapt ce va fi facut si pe viitor.