Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, a participat la expozitia „Romi pentru Romania”, organizata pe spatiul viitorului Muzeu al Culturii Romilor

Viceprimarul Sectorului 6 Gabriel Petrea a participat, joi, la inaugurarea expozitiei “Romi pentru Romania”, organizata pe spatiul viitorului Muzeu al Culturii Romilor. 

Sintagma „Romi pentru Romania”, numele primei expozitii din viitorul Muzeu al Culturii Romilor, se refera la o realitate istorica, sociala si politica, foarte putin documentata si prezentata public.

Expozitia a prezentat, in variate feluri, o serie de personalitati care au avut o contributie semnificativa la dezvoltarea economica, sociala si culturala a Romaniei de azi si a adus publicului bucurestean informatii privind diversitatea neamurilor de romi.

La eveniment au participat Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, reprezentanti ai ambasadelor Cehiei, Irlandei, Italiei, Turciei, Danemarcei, ai Primariei Sector 5, ai scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, Institutului pentru Politici Publice, Forumului Cultural Austriac, Agentiei de Dezvoltare Comunitara “impreuna”, Facultatii de stiinte Politice, Centrului de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen – FILIA, Institutului National Democrat, Roma Education Fund, Asociatiilor Salvati Copiii, Portico si ai Fundatiei Eurisc.

Vizitatorii au putut mesteri alaturi de maestri cosuri de rachita, inele din argint, ibrice din cupru si maturi din paie. Taraful Leonard Iordache a cantat piese celebre din folclorul romanesc, interpretate altadata de Gabi Lunca, Ion Onoriu, Faramita Lambru.

Muzeul Culturii Romilor are misiunea de a expune adevarul istoric, de a aduce dovezi si de a prezenta diversitatea neamurilor de romi aflate sub cupola etnicitatii comune pentru o intelegere de baza a acestui popor.