VICTIMELE TRAGEDIEI de la MIHAILESTI, COMEMORATE de POMPIERII MILITARI: EROII NU MOR NICIODATA

La monumentul inchinat victimelor tragediei de la Mihailesti, din 24 mai 2004, soldata cu decesul a 18 persoane, dintre care sapte pompieri militari si doi jurnalisti, a avut loc, duminica, un ceremonial militaro-religios.

”Din pacate timpul nu il putem da inapoi, ceea ce s-a intamplat este ireversibil, dar cei decedati sunt eroii nostri, eroii epocii moderne, care se lupta cu altfel de pericole iar memoria lor trebuie sa ramana vesnic vie” a declarat prefectul judetului Buzau, George Sava, citat de Agerpres.

Desi au trecut 11 ani de la tragicul eveniment ”si acum traim aceleasi emotii, aceleasi simtaminte ca in primele clipe cand ne-am pierdut sapte camarazi destoinici”, a precizat seful ISU Buzau, lt.col. Danut Nicolae.

”Eroii nu mor niciodata, ei traiesc in sufletele noastre, nu vrem sa-i uitam niciodata pentru sacrificiul pe care l-au facut in slujba sigurantei cetatenilor”, a spus seful ISU Buzau.

Tragedia, petrecuta in urma cu 11 ani, s-a produs din cauza exploziei unui autotren incarcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, la ora 5,50, in comuna Mihailesti, judetul Buzau, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzau,
Atunci a avut loc o explozie a unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Bilantul tragedie a fost de 18 morti, dintre care sapte pompieri, trei localnici si doi jurnalisti sositi la fata locului, precum si 13 raniti grav.

Un crater cu adancime de 6,5 metri si un diametru de 21 metri s-a format in jurul locului exploziei, iar bucati de metal au fost aruncate pe o raza de 200 de metri afectand acoperisurile mai multor case din zona.

Sursa foto www.libertatea.ro