Victor Avadanei, barbatul care a provocat explozia din Calarasi, a murit la spital

Barbatul care a provocat explozia in blocul din Calarasi a murit, joi dupa amiaza, la spital, din cauza arsurilor grave pe care le-a suferit.

Fost pilot, Victor Avadanei a suferit arsuri severe in urma exploziei provocate in prima zi de Craciun. Suflul exploziei a ucis o femeie, alte 5 persoane au fost ranite, iar 14 apartamente au fost distruse.

Proprietarul apartamentului din Calarasi in care a a avut loc explozia este un fost pilot de aviatie, in varsta de 60 de ani, care avea cea mai mare pensie din judet, el incasand lunar 10.000 de lei. Mai mult proprietarul apartamentului detinea si o firma care are ca obiect de activitate transportul aerian de calatori si marfuri.

Vecinii barbatului spun ca acesta era mai tot timpul baut. „Ne era frica sa nu adoarma cu tigara aprinsa, sa nu ia foc, fiindca statea singur si era mai mereu baut”, spune un vecin. 

Apartamentul in care locuia ar fi fost gaj pentru un imprumut la banca, iar barbatul era amenintat cu executarea silita.

Angajatii Distrigaz, chemati de vecini inaintea exploziei, au fost audiati. Procurorii spun ca, daca se va stabili ca se fac vinovati de neglijenta, ei risca pana la 12 ani de inchisoare.