Victor Babiuc ar putea fi eliberat. Fostul ministru al Apararii a executat o treime din pedeapsa

Victor Babiuc, fostul ministru al Apararii, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Schimbului de terenuri cu MApN ar putea fi eliberat din penitenciarul Gaesti acolo unde isi ispaseste pedeapsa in regim deschis, informeaza postul Realitatea Tv.

Fostul ministru al Apararii a executat opt luni din pedeapsa, adica mai bine de o treime din totalul ei, fapt care ii permite sa le ceara judecatorilor eliberarea sa conditionata din inchisoare. Un prim aviz favorabil l-a primit din partea judecatorilor din Gaesti, insa decizia finala in cazul acestei cereri facuta de Victor Babiuc va fi luata de Tribunalul din Targoviste.

Un alt element favorabil lui Victor babiuc in sprijinul cererii de eliberare conditionata este si varsta fostului ministru, acesta depasind 60 de ani.

Victor Babiuc a fost condamnat, alaturi de Gigi Becali si generalul Cioflina in cadrul dosarului Schimbului de terenuri cu MApN, pentru abuz in serviciu. Babiuc era ministru al Apararii in momentul in care latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, a facut un schimb de terenuri Stefanesti – Pipera, tranzactie aprobata de acesta.

Sursa foto: realitatea.net