VICTOR CIORBEA: ANALIZAM daca sunt indeplinite CONDITIILE pentru sesizarea CC privind OUG care modifica Legea educatiei

Avocatul Poporului, VICTOR CIORBEA, a anuntat miercuri, printr-un comunicat de presa, ca i s-a solicitat de catre TRAIAN BASESCU, RALUCA TURCAN, precum si de Societatea Academica din Romania si Alianta pentru o Romanie Curata sa sesizeze Curtea Constitutionala privind OUG 49/2014 care modifica Legea Educatiei si analizeaza daca sunt respectate conditiile pentru aceasta.

“Avocatul Poporului a fost sesizat in zilele de 4, 7, 8 si 9 iulie 2014 de catre domnul TRAIAN BASESCU, presedintele Romaniei, doamna deputat RALUCA TURCAN, domnii Adrian Gavrilescu si Matei Gulea, precum si doamna Alina Mungiu Pippidi, Societatea Academica din Romania si Alianta pentru o Romanie Curata, cu solicitarea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative”, se arata in comunicat.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, IN DIRECT de la COTROCENI. REDUCEREA CAS, taxe noi de la PONTA- LIVE TEXT

Avocatul Poporului mai spune ca analizeaza daca sunt indeplinite conditiile constitutionale si legale pentru sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la prevederile OUG nr. 49/2014 si ca va da o solutie care va fi postata pe site-ul institutiei.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 49/26 iunie 2014 privind instituirea unor masuri in domeniul educatiei, cercetarii stiintifice si pentru modificarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, 486 din 30 iunie 2014.

Citeste si: Modificarile la Legea Educatiei sunt bine-venite, considera Victor Ponta

Presedintele TRAIAN BASESCU i-a trimis, vineri, lui VICTOR CIORBEA, o scrisoare in care ii semnaleaza ca OUG care modifica Legea Educatiei incalca regimul constitutional privitor la emiterea OUG, el afirmand ca respectarea Legii fundamentale trebuie sa fie asigurata de Avocatul Poporului.