Victor Ciorbea isi prezinta punctele forte pentru numirea sa la ASF

Victor Ciorbea a explicat, astazi, ce anume il recomanda pentru a face parte din Consiliul ASF. Fostul premier crede ca experienta gestionarii patrimoniului si cea de procuror sunt suficiente pentru a exercita cu succes aceasta functie.

Ciorbea a precizat ca a fost singurul sef de promotie “cu zece pe linie” in 45 de ani de comunism la facultatile de drept si de stiinte sociale fara sa fie membru de partid.

” Unu, ca notele nu le-am obtinut pentru activitate politica, si doi, ca am avut nota maxima si la drept financiar, si la legislatie economica, privind relatiile economico-financiare, administrative si contractuale dintre unitatile socialiste, si respectiv la contracte speciale privind asigurari si reasigurari”, a punctat Victor Ciorbea.

Fostul premier a mai precizat ca a urmat cursuri post-universitare la Facultatea de Drept din Bucuresti si ulterior a fost cadru didactic.

“Daca nu mi se  ia in considerare perioada in care am fost cadru didactic, poate se ia  in considerare aceea de 4 ani, cat am fost procuror care am lucrat in Parchetul General, la Directia de cauze civile si am pus concluzii la Tribunalul suprem, deci la instanta suprema, in litigiile dintre unitatile socialiste, care vizau de multe ori sute de milioane sau miliarde de lei la valoarea de atunci.

Citeste si: Antonescu, admirativ la adresa lui Ciorbea: Are sanse sa fie validat in ASF

Deci patru ani, lasam la o parte activitatea didactica, si cei opt ani de administrare, de gestionare, nemijlocita, ca principal responsabil al averii sindicatelor, a doua avere a tarii, al patrimoniului Capitalei si respectiv patrimoniului statului roman. In total, oricum s-ar face calculele, depasesc cu mult cifra aceasta de noua ani”, a explicat Victor Ciorbea.

Fostul prim ministru a fost avizat favorabil de comisiile de buget-finante pentru pozitia de membru neexecutiv in Consiliul ASF, cu 49 de voturi “pentru”, 2 voturi “impotriva” si o abtinere.