VICTOR CIORBEA: Nu am vazut inca OUG privind alesii locali, voi da un raspuns “de saptamana viitoare incolo”

Avocatul Poporului, VICTOR CIORBEA, a declarat, marti, ca nu a vazut inca OUG referitoare la migratia alesilor locali, publicata in Monitorul Oficial in cursul dupa-amiezii si ca un raspuns institutional va fi posibil „de saptamana viitoare incolo”, functie de prevederile Ordonantei.

„Stati mai intai sa o vad, ce vreti sa reactionez? Dupa ce o sa vad, vad ce fac, adica ce dispozitiii dau, ce verificari si asa mai departe”, a precizat Ciorbea, intrebat cum va reactiona institutia pe care o conduce cu privire la Ordonanta de Urgenta care permite alesilor locali ca, timp de 45 de zile, sa isi aleaga partidul fara a-si pierde functia publica, potrivit Mediafax.

Intrebat, pe de alta parte, cand este de asteptat un raspuns institutional al Avocatului Poporului, avand in vedere ca Ordonanta a fost publicata marti in Monitorul Oficial, Ciorbea a spus ca acesta nu va fi elaborat in cursul acestei saptamani.

Citeste si: LUDOVIC ORBAN: Vom cere in instanta si la Curtea Cinstitutionala INCETAREA MANDATULUI oricarui ales care schimba partidul

„Nu stiu, depinde ce prevede si cum prevede (Ordonanta – n.r.) si asa mai departe. Avem diverse proceduri in functie de diverse situatii. Asa ca, mai vorbim, daca vreti, cand doriti. De saptamana viitoare incolo mai putem vorbi, vedem ce si cum. (…) In secunda asta nu pot sa va spun ce si cum”, a spus Ciorbea.

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata in Monitorul Oficial.

Citeste si: Ordonanta de Urgenta care permite migratia alesilor locali a fost PUBLICATA in Monitorul Oficial

Proiectul legii de aprobare a OUG a ajuns si la Senat, prima Camera sesizata pentru dezbaterea actului normativ.

Sursa foto: sursazilei.ro