VICTOR CIORBEA: Relatia mea cu PNL s-a terminat

VICTOR CIORBEA a declarat marti, dupa sedinta in plen a Parlamentului in care a fost votat ca Avocat al Poporului, ca raspuns la o intrebare adresata de jurnalisti, ca relatia lui cu PNL “s-a terminat” pentru ca din noua sa functie nu mai poate fi membru al unui partid politic.

El a tinut sa precizeze ca nu exista motive reale pentru a se contesta prezenta sa ca Avocat al Poporului. Ciorbea a explicat si de ce nu a depus juramantul in calitatea de Avocat al Poporului, precizand ca mai sunt “unele aspecte care ar putea fi suspuse interpretarii”.

“Sunt tot soiul de termene, prevazute in diverse legi, privind incompatibilitatile si conflictul de interese si, pentru a nu da prilejul cuiva sa spuna ca exista cea mai mica posibilitate de interpretare, voi depune juramantul si imi va incepe, efectiv, mandatul, dupa ce voi lichida absolut orice posibilitate de interpretare”, a explicat Ciorbea.

Citeste si: Victor Ciorbea este noul AVOCAT AL POPORULUI. Vezi cand va depune juramantul

El a precizat ca, in acest moment, este in conducerea unei fundatii si a unei asociatii. “Sunt niste maruntisuri. Evident, sunt avocat si trebuie sa ma suspend din avocatura”, a mentionat Ciorbea. Acesta a mai precizat ca intr-o saptamana, maximum zece zile, va face aceste demersuri, inainte de depunerea juramantului.

Fostul premier VICTOR CIORBEA a fost ales marti Avocat al Poporului, prin votului dat in sedinta de plen reunit a celor doua Camere ale Parlamentului.

Parlamentarii PNL, PDL, PPDD si neafiliati au parasit sedinta dedicata numirii unui nou Avocat al Poporului si presedintelui Societatii Romane de Televiziune, ca semn de protest fata de inceperea cu intarziere a acesteia.