VICTOR CIORBEA renunta la ASF si candideaza pentru AVOCATUL POPORULUI

VICTOR CIORBEA fusese desemnat de Parlament ca membru neexecutiv al AUTORITATII de SUPRAVEGHERE FINANCIARA. El a renuntat insa la aceasta calitate pentru a candida la functia de AVOCAT al POPORULUI, noteaza Economica.net.

Procedura de numire a unui membru ASF va fi reluata pentru a unsprezecea oara de la infiintarea institutiei, dupa ce VICTOR CIORBEA a decis sa renunte la pozitia de  membru neexecutiv inainte chiar de a o ocupa ca atare, scrie sursa citata.

“Da, am renuntat la pozitia din ASF pentru ca voi candida la functia de avocat al poporului. Decizia mea nu are legatura cu contestatia depusa de PDL la Curtea Constitutionala”, ne-a confirmat CIORBEA informatiile. Acesta si-a depus, in acelasi timp, si demisia din Parlament.

Citeste si: Victor Ciorbea a demisionat din Senat, dupa ce a fost ales in conducerea ASF 

VICTOR CIORBEA urma sa isi preia atributiile la ASF de la 1 mai, concomitent cu noul presedinte desemnat, Misu Negritoiu. PDL a contestat la Curtea Constitutionala numirea lui CIORBEA invocand , in principal, neindeplinirea criteriilor profesionale cerute de lege.

Sursa foto: jurnalul.ro