VICTOR HANESCU a fost premiat, pentru intreaga activitate, de FR TENIS si Federatia Internationala

Victor Hanescu a fost premiat, sambata, inaintea partidei de dublu cu Suedia, de Federatia Internationala de Tenis si de forul roman de specialitate pentru intreaga activitate in echipa de Cupa Davis a Romaniei.

Victor Hanescu a primit cate o placheta din partea celor doua foruri de specialitate. Premiul oferit de Federatia Internationala de Tenis poarta numele de “ITF Commitment Award”. Hanescu a evoluat in 21 de intalniri pentru Romania, el disputand 37 de partide la simplu si la dublu, palmaresul sau fiind 16 victorii si 21 de infrangeri, dintre care 14 victorii si 16 infrangeri, la simplu, respectiv doua victorii si cinci infrangeri, la dublu.

CITESTE SI: VICTOR HANESCU, gest SUPERB pentru tenisul romanesc

“As dori sa multumesc Federatiei Internationale si Federatiei Romane pentru aceste premii. A fost o onoare si un privilegiu sa imi reprezint tara pe o perioada de 13 ani. Este o zi speciala pentru mine, sa imi fac retragerea din Cupa Davis la Bucuresti, alaturi de prieteni si familie. Viata isi urmeaza cursul si trebuie sa-i incurajam pe cei tineri sa vina alaturi de echipa. Multumiri speciale tin sa-i aduc lui Tomai Firicel, care m-a ajutat sa ajung in elita tenisului mondial, lui Florin Segarceanu si Adrian Marcu, pentru ca m-au cooptat in lotul de Cupa Davis”, a spus Hanescu.

CITESTE SI: VICTOR HANESCU S-A RETRAS DIN ECHIPA NATIONALA

Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac, i-a multumit lui Victor Hanescu pentru intreaga cariera in Cupa Davis. “In viata fiecaruia vine o zi mai putin placuta, in care trebuie sa renuntam la ceea ce ne place, iar Victor se afla in aceasta postura. Il premiem pentru cei 13 ani de Cupa Davis, din care in opt a reusit, alaturi de ceilalti colegi, sa pastreze Romania in Grupa Mondiala I, unde ne dorim sa revenim in curand. Felicitari Victor si te asteptam alaturi de echipa”, a adaugat Cosac.

Sursa foto: sport.ro