VICTOR HANESCU, gest SUPERB pentru tenisul romanesc

VICTOR HANESCU, cel mai bun jucator roman de tenis in momentul de fata, face un gest extraordinar pentru tinerii care practica acest sport.

VICTOR HANESCU a anuntat ca va lansa un program de sprijin al celor mai talentati juniori din tara, care se vor pregati in cadru organizat de patru ori pe an. “Mereu mi-am dorit sa dau putin din castigurile mele si sa ajut tenisul romanesc pentru ca acest sport este unul pe care nu orice si-l poate permite. Asa ca trebuie sa lucram mai mult pe sectorul dezvoltarii tinerilor. As vrea sa lansez cu ajutorul FRTenis si Dr. Oetker programul Dream Young Team pentru Romania. Echipa va fi formata prin selectie nationala si va aduna sase dintre cei mai buni jucatori cu varste cuprinse intre 16-18 ani. Vor exista stagii de pregatire intre 10 si 14 zile, de patru ori pe an”, a spus acesta.

Citeste si: VICTOR HANESCU, acuzat ca a trisat la WIMBLEDON

“Eu, impreuna cu o echipa de profesionisti, formata din preparator fizic, preparator mental, fizioterapeut si antrenor, vom modela tinerele talente pregatindu-le pentru lupta dura din topul ATP. Foarte multi juniori se pierd la aceasta varsta si nu reusesc sa treaca mai departe in cariera. Cred ca este nevoie in Romania de un proiect de o asemenea anvergura pentru a ajuta tenisul romanesc masculin”, a mai spus Victor, potrivit ProSport.

Citeste si: SIMONA HALEP: Sper ca si anul viitor sa castig acest turneu 

VICTOR HANESCU este cel mai bine clasat jucator roman in clasamentul ATP, el aflandu-se pe pozitia cu numarul 128. In cea mai buna perioada a carierei, in 2009, el a ajuns pana pe locul 26. HANESCU  a castigat Hanescu in decursul carierei numai din premii 4,2 milioane de dolari.