VICTOR IANUKOVICI este nevoit sa fie protejat de Rusia, afirma Kremlinul

Kremlinul a apreciat, vineri, ca presedintele ucrainean demis VIKTOR IANUKOVICI este in continuare liderul legitim al Ucrainei, insa el este nevoit sa se afle sub protectia Rusiei, deoarece viata sa este in pericol.

“IANUKOVICI este presedintele legitim al Ucrainei”, a subliniat purtatorul de cuvant al Presedintiei ruse, Dmitri Peskov, intr-o emisiune a postului de televiziune Rossia 1, relateaza RIA Novosti.

“El se afla in Rusia, deoarece barbatii pot intra pe teritoriul acestei tari”, a ironizat Peskov, cu referire la decizia Ucrainei de a interzice intrarea pe teritoriul sau a barbatilor rusi cu varsta intre 16 si 60 de ani.

Purtatorul de cuvant a mentionat ca IANUKOVICI “este, de fapt, nevoit sa se afle aici, sub protectia Rusiei, deoarece in Ucraina viata sa este in pericol”, informeaza Mediafax.

Citeste si: VIKTOR IANUKOVICI: UCRAINA A INTRAT IN RAZBOI CIVIL

Peskov a fost de acord cu afirmatia prezentatorului emisiunii privind tendinta Statelor Unite si Uniunii Europene de a inlatura de la putere lideri mondiali care nu servesc interesele lor.

“Trebuie sa fii un lider la fel de puternic ca (presedintele rus Vladimir) Putin pentru a riposta” acestor incercari, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Anterior, Putin a declarat ca VIKTOR IANUKOVICI “nu a fugit” de la Kiev, admitand ca a fost nevoit sa plece din cauza evenimentelor.

“Nu sunt de acord cu ideea ca a fugit”, a afirmat Putin.

“IANUKOVICI nu a fugit din Kiev, dar a fost nevoit sa mearga in provincie; imediat ce a parasit capitala, sediul Presedintiei si al Guvernului au fost ocupate”, a explicat presedintele rus.

VIKTOR IANUKOVICI AR PUTEA REVENI ÎN UCRAINA PE 20 APRILIE, DE PASTE

Sursa foto: newscom.ua