Victor Mocanu, senator PSD, trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice

Senatorul PSD Victor Mocanu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice, pentru o serie de contracte ilegale incheiate in perioada in care era presedinte al consiliului judetean Buzau.

In cadrul aceluiasi dosar vor mai fi judecati de catre magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) urmatorii:  Constantin Lungu, fost director executiv al Directiei pentru Administrarea Patrimoniului si Investitii, Daniel Mihail Badic, administrator al unei societati comerciale cu capital privat si Eugenia Husea, reprezentant comercial al unei societati cu capital privat.

In perioada 6 aprilie 2012 – 14 mai 2012, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, urmare unei intelegeri cu inculpatul Badic Daniel-Mihail – asociat si administrator al SC Medical Finance Projects SRL Bucuresti, in scopul inaugurarii aparente a noului sediu al Maternitatii – Sectie Exterioara a Spitalului Judetului Buzau, a incheiat cu societatea mentionata 8 contracte de furnizare echipamente medicale.

Paguba cauzata efectiv pana la data intocmirii rechizitoriului a fost in cuantum de 565.445,05 lei si reprezinta valoarea platilor efectuate in baza contractelor cumparare directa, fara ca bunurile sa fie livrate.

In vederea recuperarii pagubei cauzate bugetului judetului Buzau, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand inculpatilor.

Sursa foto: pesurse.ro