VICTOR PITURCA: Daca arabii acceptau conditiile mele acum eram deja plecat!

VICTOR PITURCA, selectionerul echipei nationale, a sustinut joi o conferinta de presa, la Casa Fotbalului din Capitala, tehnicianul dorind sa explice situatia in care s-a aflat in ultimele doua saptamani. Piturca a vorbit despre mediatizata despartire de nationala, antrenorul recunoscand ca daca arabii de la Al Ittihad i-ar fi acceptat conditiile acum era deja plecat.

Selectionerul echipei nationale a precizat ca, daca va avea o oferta de nerefuzat va parasi banca tehnica a tricolorilor. In plus, Piturca a mai spus ca stie ca nu mai este dorit suta la suta de oficialii Federatiei Nationale de Fotbal dupa toata tevatura care s-a facut pe marginea unei plecari la o echipa de club din Arabia Saudita.

CITESTE SI: PITURCA trebuie sa achite o suma CONSIDERABILA pentru a pleca de la nationala 

“V-am spus ca sansele mele sunt sub 1% pentru ca nu discutasem cu nimeni de la Al Ittihad, urma ca dupa meciul cu Grecia sa vina cineva sa discutam. Marti am avut o intilnire de doua ore cu arabii. A ramas ca oamenii din conducerea clubului sa decida daca e de acord cu pretentiile mele, nu s-a intamplat acest lucru, iar aseara am luat decizia sa raman la nationala”.

“Nu mi-am dorit neaparat sa plec de la Federatie. In momentul cand exista o situatie de genul asta si vine o oferta pe care nu poti sa o refuzi, esti obligat sa dai curs ofertei. Daca cei de la Al Ittihad ar fi acceptat conditiile mele, sigur as fi plecat. Vine un moment cand trebuie sa faci si acest pas”.

“Cei 700.000 de euro pe care trebuia sa-i platesc Federatie, ii dadeam eu, nu clubul. Nici Al Ittihad nu o duce prea bine din punct de vedere financiar. Au avut datorii foarte mari. Mi-a spus presedintele ca au cheltuit in ultimul timp 66 de milioane de euro doar pe datorii. Acum e inchisa toata treaba, dar dupa urmatoarele doua meciuri daca vine o oferta de nerefuzat, vom vedea ce se va intampla”.

“In contractul meu nu scrie ca n-am voie sa negociez cu alt club. In contractul meu scrie ca daca plec trebuie sa platesc. Nu stiam ca am contract pana in 2016. Eu stiam ca se termina dupa preliminariile din toamna, iar in cazul in care ne calificam se termina dupa turneul final”.

CITESTE SI: VICTOR PITURCA VA RAMANE SELECTIONERUL ECHIPEI NATIONALE A ROMANIEI

“Nu ma simt dorit 100% la Federatie, dupa tot ce s-a intamplat cu contractul meu care a aparut in presa. E si normal sa nu plec tinand cont ca suntem la inceputul preliminariilor. A depins ramanerea mea si de victoria din Grecia”.

“Poate aparea si zilele urmatoare o oferta, dar voi discuta dupa urmatoarele doua meciuri din preliminarii. E posibil orice, dar numai dupa cele doua partide. Multi dintre jucatori m-au sunat, si-au dorit foarte mult sa raman”.

“Cu presedintele Burleanu am avut o discutie la inceput si i-am spus ca orice problema exista trebuie sa ne consultam. Numai cu el vorbesc, asa scrie si in contract. Am avut oferta de la o echipa nationala din Golf care mi-a oferit 3 milioane de dolari, dupa ce am fost demis la sfarsitul turneului final din Elvetia si Austria”.

“Grecii n-au jucat nimic pentru ca nu i-au lasat jucatorii Romaniei asa cum si ei la baraj nu ne-au lasat sa jucam. Atunci au fost ajutati si de arbitru. Habar n-aveti ce izvor de talente are Grecia. Ar putea face oricand inca o formatie”.

“Fotbalul romanesc este in faliment. Multe echipe isi duc traiul de pe o zi pe alta. Inclusiv FRF intra usor, usor in colaps financiar. Nu exista club in Romania sa n-aiba probleme. Am gonit suporterii de la stadion pentru ca nu mai exista echipe bune”.

“Asta e valoarea noastra in acest moment. Vedeti in ce conditii mizere se antreneaza copiii la nivelul juvenil. Ce sa faca antrenorii la loturile nationale de juniori? Fratilor, cand vin nemtii, austriecii iti dau 5-6”. 

“Tot timpul am dorit sa se lucreze la nivelul de copii si juniori. Cand am ajuns la Steaua, la centrele de copii erau antrenori care n-aveau nici o treaba cu fenomenul. Am venit cu oamenii mei si am inceput sa facem treaba”.

“Cand pleaca jucatori din Romania mi-e groaza. Cum e cazul lui Tatarusanu care a plecat la Fiorentina, dar n-a jucat in prima etapa. E foarte greu pentru el sa joace titular, trebuie sa greseasca Neto. E si Gardos care a plecat. Fizic nu cred ca a reactionat asa cum trebuie, pentru ca ii promisese antrenorul ca-l baga o repriza si n-a mai facut-o. Sunt doi jucatori foarte importanti. Rusescu n-a putut sa se impuna la Sevilla, in Portugalia a jucat bine. E un pas inapoi pentru el si Bourceanu. Chiriches e un jucator foarte valoros, este peste nivelul a ceea ce avem”.

“Nu pot sa judec suporterii dupa un joc castigat sau unul pierdut. Am si suporteri carora le sunt antipatic. Fiecare suporter are parerea lui. La mine stau marturie jocurile pe care le am cu echipa nationala, rezultatele. Astea nu poate sa mi le ia nimeni”.

“Costel Galca n-are nevoie de nici un om sa vorbeasca pentru el. Trebuie sa iasa personal la conferinta de presa, sa vorbeasca despre meci”.

Sursa foto: sport.ro