Victor Piturca: Presiunea va fi formidabila, dar jucatorii trebuie sa dea totul in teren

Victor Piturca, selectionerul nationalei Romaniei, a sustinut, luni, o conferinta de presa in care a vorbit despre partida cruciala cu reprezentativa Ungariei, dar si despre problemele pe care le au o parte dintre fotbalistii tricolori.

Victor Piturca a recunoscut ca nu concepe un alt rezultat cu Ungaria in afara unei victorii, si a declarat jurnalistilor ca spera ca publicul sa puna umarul la cucerirea celor trei puncte puse in joc.

“Avem nevoie de victorie pentru a trece noi pe locul 2 si a le lua locul ungurilor. Suntem constienti de cat de important este jocul cu ungurii, sunt sigur ca si ei isi doresc aceasta calificare. Va rezulta un meci extrem de dificil si sper ca jucatorii nostri vor obtine victoria. Se va juca pana la ultimul fluier. Trebuie sa fim extrem de concentrati, sa nu existe momente de relaxare.

Echipa Ungariei formeaza un grup puternic si dispune de jucatori foarte valorosi. Este momentul care este. Trebuie sa ne adaptam, sa gasim strategia potrivita pentru meci si sa castigam. Restul, ca noi nu suntem intr-un moment bun si asa mai departe, nu are importanta”, a spus Piturca.

“Cred ca suporterii vor fi alaturi de nationala, ne vor sustine neconditionat. Sper ca impreuna sa aducem victoria mult-dorita. Vor fi 2-3.000 de maghiari impotriva a 52.000 de romani. Nu cred ca ei se vor auzi. Dar meciul se joaca in teren, depinde numai de noi si sper sa fim la inaltime”, a mai declarat selectionerul tricolorilor.

Victor Piturca a mai discutat cu jurnalistii prezenti si despre unele probleme pe care le are de rezolvat cu o parte dintre fotbalistii tricolori.

“Stim problemele care sunt, s-au tot discutat. Sunt jucatori care nu au echipa. Este vorba de Marica, el s-a pregatit aici, cu staff-ul meu, si cu Dinamo. Din punct de vedere fizic e la un nivel. In rest, ceilalti au dat dovada de o anumita stare de oboseala. Au fost si jocurile din cupele europene, urmate de o perioada de relaxare.

Vlad Chiriches ma ingrijoreaza, nu este foarte bine fizic. Nu a jucat de mult, a fost accidentat, a urmat tevatura cu transferul in Anglia. A facut doua antrenamente cu Tottenham, dar a avut o mica contractura. Nu stiu daca ma voi baza pe el in primul meci”, a mai spus Piturca.

In continuare va prezentam si celelalte declaratii facute astazi de selectioner la intalnirea cu jurnalistii:

“Nationala are lideri. Sigur, nu dintre cei tineri. Un lider este Lobont, care este convocat chiar daca nu joaca pentru clubul sau. Alti lideri sunt Marica sau Goian.”

 “M-am decis asupra echipei pe care o voi trimite in teren impotriva Ungariei, in mare parte.”

“Calculele sunt simple. Toti ne dorim 6 puncte ca sa nu stam la mana altora. Acum sa vedem cate putem obtine. Daca vom lua doar 4 puncte, automat stam la mana altora, Ungaria ar trebui sa piarda. Noua ne trebuie 6 puncte. Sigur ca va fi foarte dificil, jucam la diferenta de 4 zile. Dupa Ungaria vin turcii, care isi joaca ultima sansa. Ei si asa au sanse minime.”

“Pe Keseru l-am adus la nationala cu Ungaria si Olanda, s-a transferat la o echipa din Franta. Acolo nu a prea jucat, a avut si probleme. Acum a intrat si a marcat, dar deja facusem convocarile. Maxim si Gigel Bucur sunt pe postul lui.”

“Cu Banel Nicolita am discutat azi, el crede ca se va transfera la o alta echipa, unde are sanse sa joace mai mult. Torje are si el oferte din Germania, sper ca se va transfera, dar daca nu o va face va ramane la Udinese.”

“Azi sau maine voi merge sa vad gazonul, poate vom face un antrenament pe el. Am discutat cu oamenii care s-au ocupat de el, duminica era gata. Tinand cont ca va avea cateva zile, cred ca gazonul va fi bun.”

 “Presiunea va fi formidabila iar jucatorii nostri trebuie sa dea totul. Se va juca pana la ultimul fluier. Trebuie sa fim extrem de concentrati, sa nu existe momente de relaxare.”

 “A sosit clipa acestor jocuri. Avem nevoie de victorie pentru a trece noi pe locul 2 si a le lua locul ungurilor. Sambata a fost reunirea lotului, cu jucatori din campionatul nostru si cu jucatori gen Torje, care nu evolueaza la club.”

Sursa foto: frf.ro