Victor Piturca: Slovacia seamana, ca stil de joc, cu Ungaria

Victor Piturca, selectionerul nationalei Romaniei, a sustinut o conferinta de presa cu ocazia reunirii tricolorilor in vederea meciului amical pe care echipa noastra il va sustine, miercuri, 14 august, cu echipa similara a Slovaciei.

Victor Piturca a vorbit despre problemele nationalei inaintea ultimului test pe care tricolrii il vor avea inaintea dublei decisive cu Ungaria si Turcia din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014.

“Avem niste probleme cu jucatorii. Marica n-are echipa, Torje nu stie unde va juca in sezonul asta… Chiar daca e amical, meciul cu Slovacia e important. Acest joc se contabilizeaza in clasamentul FIFA, asa ca-mi doresc un rezultat bun. Conteaza foarte mult pentru noi, mai ales daca ajungem la baraj, unde sper sa fim in urna capilor de serie. Am ales Slovacia pentru ca se aseamana, ca stil de joc, cu Ungaria”, a declarat Piturca.

“Nu l-am chemat pe Rat deoarece avea niste probleme medicale. Am decis impreuna cu el sa ramana in Londra sa se pregateasca bine. O sa fie apt pentru cele doua jocuri din septembrie, cu Ungaria si Turcia. In ceea ce-l priveste pe Marica, s-a pregatit aici la Mogosoaia in ultimele zile si vom vedea daca il voi folosi”, a mai precizat acesta.

„Nu chem un jucator pentru un gol. Latovlevici a jucat bine mereu la echipa de club. Pentru meciurile cu Ungaria si Olanda au fost Rat şi Radu Stefan, acum el este optiunea numarul unu.

Va juca titular, sper sa joace bine si sa ramana. M-as bucura sa evolueze si la nationala cum o face la Steaua, sa dea goluri si sa danseze cum vrea el sa faca ce gesturi vrea”, a declarat selectionerul.

Sursa foto: gandul.info