VICTOR PONTA a anuntat cand va avea loc sedinta de Guvern cu privire la RECTIFICAREA BUGETARA

GUVERNUL se va reuni in sedinta pe 23 octombrie pentru a discuta RECTIFICAREA BUGETARA, a anuntat, luni, premierul VICTOR PONTA, care a precizat ca se vor urmari, printre altele, finantarea majorarii salariale la medici si profesori, rezolvarea problemei legate de asigurarea energiei termice in mai multe orase, dar si alocarea sumelor necesare pentru agricultorii afectati de seceta.

“Am discutat cu colegii mei PSD-UNPR, discut cu cei de la ALDE, voi discuta si cu grupul minoritatilor si in zilele urmatoare trebuie sa luam deciziile strategice legate de RECTIFICAREA BUGETARA care va avea loc in SEDINTA SPECIALA de GUVERN de vineri.

De altfel, maine, avem sedinta de guvern, nu miercuri, am pus maine sedinta obisnuita pentru ca miercuri si joi sa pregatim RECTIFICAREA BUGETARA si sa dam niste directii strategice, nu doar sa punem niste bani dintr-o parte in alta”, a declarat VICTOR PONTA, in cadrul unei conferinte de presa comune cu liderii ALDE Calin Popescu-Tariceau si Daniel Constantin.

CITESTE SI: PONTA: COALITIA GUVERNAMENTALA VA DECIDE APLICAREA MAI RAPIDA A UNOR MASURI AMANATE DIN CODUL FISCAL

VICTOR PONTA a mentionat si principalele elemente care sunt avute in vedere la rectificarea bugetara, precizand ca va fi vorba de o rectificare pozitiva avand in vedere ca Romania este pe EXCEDENT BUGETAR.

“In ceea ce priveste RECTIFICAREA BUGETARA, ideile principale se refera la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (…) De asemenea, trebuie sa rezolvam intr-un mod mai intelept problema cu care se confrunta inca cateva mari orase ale Romaniei referitoare la incalzire si aici e vorba si de Bucuresti, de Constanta, de Galati, unde, pe de o parte, nu putem sa-i lasam pe oameni sa inghete in case, pe de alta parte, insa, administratiile locale trebuie sa-si faca treaba asa cum si-au facut-o in multe alte orase unde nu sunt probleme la inceputul iernii.

De asemenea, partea de finantare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri si o problema pentru care nu eram pregatiti, dar pentru care trebuie sa fim pregatiti si anume despagubirile in agricultura in urma secetei din acest an”, a explicat premierul VICTOR PONTA.

Sursa foto: realitatea