VICTOR PONTA a cerut ministerelor sa permita ACCESUL TINERILOR care participa la programul INTERNSHIP 2015

Premierul VICTOR PONTA i-a indemnat joi pe ministrii din Guvern sa permita prezenta la nivelul ministerelor pe care le conduc a celor 300 de TINERI care urmeaza sa participe in perioada urmatoare la programul de Internship guvernamental.

Citeste si: PROGRAM de INTERNSHIP, demarat de Primaria Sectorului 3

“Vreau sa salut programul de Internship de la Guvern. Am pornit de la 25 de tineri si am ajuns la 300, si sa va incurajez pe toti ministrii sa dezvoltati acest program. Acum sunt 300 de locuri care vor fi scoase pentru a fi accesate in perioada imediat urmatoare. Cati mai multi tineri care vin si vad si ce merge bine la Guvern si ce merge prost si trebuie imbunatatit. Este un lucru foarte bun”, a declarat premierul in sedinta de Guvern, potrivit Agerpres.

Citeste si: Program de internship pentru studenti si masteranzi in Parlamentul Romaniei

Guvernul a lansat joi a treia editie a Programului de Internship la nivelul administratiei publice centrale. Programul a debutat in 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitatile din cadrul Palatului Victoria. In 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor si a totalizat peste 150 de stagiari.

Noutatea acestui an o reprezinta extinderea programului de Internship la nivelul institutiilor din subordinea Cancelariei prim-ministrului, Secretariatului General al Guvernului si din cea a ministerelor. Astfel, aproape 50 de institutii din Bucuresti vor primi aproximativ 300 de tineri cu varsta de pana la 25 de ani — un numar aproape dublu fata de anul trecut si de 12 ori mai mult fata de prima editie.

O alta noutate importanta a acestui an este aceea ca toti participantii vor beneficia de o bursa pe perioada stagiului de internship.

Dat fiind ca, in anul 2013, mai putin de patru la suta din functionarii publici din Romania erau sub varsta de 30 de ani, Guvernul considera o prioritate atragerea in administratia publica a cat mai multor tineri bine pregatiti (in tara sau in strainatate), inovatori si indrazneti, care sa dea o noua fata administratiei publice din Romania si care sa contribuie la dezvoltarea tarii.

Inscrierile pot fi facute incepand de vineri.

Sursa foto: radioiasi.ro