VICTOR PONTA a COMIS-O din nou! INS il contrazice pe PREMIER

VICTOR PONTA, candidatul PSD in turul II al ALEGERILOR prezidentiale, a comis-o, inca o data, in timpul episodului doi al DEZBATERII ELECTORALE cu contracandidatul sau KLAUS IOHANNIS, prezidentiabilul ACL.

Ponta a declarat in dezbaterea avuta miercuri seara la postul B1 TV ca “INS va anunta vineri ca in T3 avem crestere economica peste 1% si ca in primul trimestru s-a recalculat si nu am fost niciodata in recesiune” si ca isi “isi pune prestigiul in joc legat de aceasta informatie”.

CITESTE SI: A DOUA DEZBATERE IOHANNIS-PONTA: Schimb de replici intre cei doi contracandidati 

Dar, legea 226/2009 art 32(4) – legea de functionare a INS avertizeaza ca: “Difuzarea datelor statistice oficiale inainte de termenul de diseminare stabilit, precum si tratamentul preferential acordat utilizatorilor de catre orice persoana din sistemul statisticii oficiale constituie incalcari ale sarcinilor de serviciu si atrag raspunderea disciplinara a persoanelor care se fac vinovate de aceste fapte”.

CITESTE SI: PONTA, FARA REPLICA! FOTOGRAFIA care poate SCHIMBA REZULTATUL ALEGERILOR 

Intrebat de HotNews.ro de unde avea premierul datele care vor fi anuntate abia vineri, Tudorel Andrei, seful INS, de a declarat ca “Nimeni de la Guvern nu a sunat la Statistica pentru a afla cu prioritate datele si ca oricum, cifra anuntata de premier nu este cea care va fi comunicata. Repet, nu s-a primit aici niciun telefon”, a spus  Andrei pentru hotnews.ro.

Sursa foto: realitatea.net