Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii

Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii, dar a precizat ca va trimite Presedintiei demisia doar impreuna cu propunerea de numire a unui nou ministru numai dupa ce va discuta cu conducerea PNL si presedintele Traian Basescu, informeaza, in exclusivitate, Mediafax.

Ponta a precizat ca a primit demisia lui Daniel Barbu, dar a explicat ca urmatorul pas va fi sa discute cu conducerea Partidului National Liberal (PNL) despre persoana care va fi propusa pentru preluarea portofoliului Culturii, iar ulterior va avea o discutie si cu presedintele Traian Basescu, pentru a se pune de acord asupra numirii. Astfel, a explicat premierul, demisia ministrului va fi transmisa Presedintiei impreuna cu propunerea de numire a unui nou ministru.

“Nu pot lasa ministerul fara conducere in aceasta perioada. Se apropie Sarbatorile, sunt plati de facut, inclusiv pentru salarii, iar singurul care poate semna este chiar ministrul, nu un secretar de stat”, a explicat premierul Ponta.

Surse din Mnisterul Culturii au declarat anterior pentru Mediafax ca Daniel Barbu a inaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Culturii.

Inlocuitorul lui Barbu este deputatul liberal Gigel Stirbu, validarea acestuia urmand a fi facuta de BPN al PNL, vineri la ora 12.00.

Sursa foto: gov.ro