VICTOR PONTA a dezvaluit care va fi ADEVARATUL ROL al FUNDATIEI pe care o conduce

Fostul premier VICTOR PONTA a vorbit, luni, in cadrul unui interviu acordat jurnalistilor de la DC News, despre FUNDATIA nou infiintata, „Black Sea Regional Projects 2020”.

„ In primul rand, e nevoie de un vehicul care sa discute de lucruri care privesc Romania. Iin al doilea rand, este loc pe piata, avem mii de ONG care discuta aceleasi subiecte pe plan intern, si trei sunt si oameni capabili, alaturi de mine sunt si vor veni oameni care au mai lucrat. Romania a avut doua obiective fundamentale: NATO si UE, le-a indeplinit. Mai departe, insa, intr-un an 2016 cu atat de multe provocari, faptul ca noi n-am fost mult mai prezenti in zona Marii Negre, a Golfului, a fost o pierdere de oportunitati. Acum am si timpul, cunostintele, echipa din fundatie capabila, si toate proiectele care le-am inceput, proiectele energetice din regiune, de colaborare economica, din postura asta neguvernamentala le vom sprijini in continuare”, a explicat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA ESTE PRESEDINTE DE FUNDATIE! LISTA MEMBRILOR FONDATORI. UPDATE

Intrebat care sunt temerile legate de acest proiect la inceput de drum, dar si de reactiile venite din PSD, in frunte cu Liviu Dragnea, VICTOR PONTA a raspuns:

„Cred ca e un lucru bun ca sunt multi ministri. E vorba de oameni care au participat efectiv si au un bagaj de relatii. Asa cum ii cunosc pe toti liderii politici din tarile din regiune, asa si ei ii cunosc pe cei din acelasi domeniu. Nimeni din partid nu mi-a reprosat. Cu Liviu Dragnea am discutat si a inteles foarte clar. Povestea asta cu fundatia care se face partid, a dat cineva un raspuns: O sa merg la Gorj sa spun votati Black Sea Project? Eu sunt membru PSD si raman si o sa ajut PSD cu tot ce pot.

(…) Da, de ce nu? Cum sa nu? (daca infintarea partidului reprezinta i veste buna pentru PSD, n.r.) Nu stiu daca e buna sau rea, am spus ce vreau eu sa fac. In ce masura pot sa ajut PSD asta vor decide ei. (…)

Problema se pune in felul urmator: noi am mai inceput niste proiecte, dar Romania in ultimii 10 ani si-a facut un nume de tara care incepe ceva si lasa balta, pe plan international. Mesajul pe care fundatia vrea sa il dea e ca din aceasta pozitie nonguvernamentala vom sprijini in continuare aceste proiecte. Problema principala a Guvernului actual e de mandat si de lipsa de perspectiva politica. Nu poti sa vii sa spui o sa facem in urmatorii 5 ani, mandatul e pana in noiembrie”, a mai comentat VICTOR PONTA.

 Sursa foto: realitatea