VICTOR PONTA a dezvaluit ce a discutat cu oficialii din KUWEIT

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa intalnirile de luni cu emirul statului Kuweit seicul Sabah Al-Ahmad Al -Jaber Al-Sabah si cu premierul acestei tari Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, ca au fost discutate proiecte concrete in domeniile agriculturii, sanatatii, IT si infrastructurii energetice, informeaza Agerpres.

“Romania e apreciata si iubita in Kuweit avand in vedere rolul pe care noi l-am jucat atunci, in 1990. Proiecte concrete (am discutat-n.r.) pe agricultura, sanatate, IT si infrastructura energetica. (…) Urmeaza o vizita la Bucuresti cat mai curand a primului ministru pentru a vedea ce proiecte putem sa implementam si pentru a concretiza lucrurile pe care le-am declansat prin aceasta vizita”, a spus Ponta, intr-o declaratie de presa dupa intrevederi.

CITESTE SI: PONTA, in ARABIA SAUDITA: Principala PROBLEMA este lipsa de PROMOVARE, am cam DISPARUT dupa 1990 

In ceea ce priveste colaborarea in domeniul energiei, premierul a explicat ca este vorba despre partea de pregatire, in cadrul universitatilor romanesti, a celor din Kuweit, dar si de prezenta companiilor romanesti in proiectele de infrastructura energetica lansate de catre guvernul kuweitian.

In domeniul agricol, cele doua parti cauta o solutie pentru ca produsele agroalimentare romanesti sa intre “mai repede si mai usor pe piata din Kuweit si pe pietele din Golf “, iar in privinta sistemului sanitar se va accentua colaborarea in ceea ce priveste pregatirea in Romania a medicilor si a sistemului de urgenta.

CITESTE SI: PONTA, la Al-Jazeera: Este “absolut inacceptabil” sa-i respingem sau sa-i lasam sa moara pe mare pe imigrantii care vor sa ajunga in UE

Sursa foto: captura video