VICTOR PONTA a dezvaluit ce s-a discutat in sedinta de urgenta a coalitiei guvernamentale

VICTOR PONTA

Premierul Victor Ponta, presedinte al PSD, a precizat luni ca liderii coalitiei de guvernare au discutat despre candidatul care va fi sustinut in turul doi al alegerilor prezidentiale, cazul Viorel Hrebenciuc nefiind abordat.

“Daca trebuia sa fim arestati toti care vorbim de sefia partidului, inseamna ca eu in 2010 trebuia sa fiu arestat”, a declarat Victor Ponta la finalul reuniunii, subliniind ca nu comenteaza nimic care tine de dosare penale.

“Intotdeauna ne-am intalnit la Senat coalitia de guvernare. Motivatia este una foarte simpla: am discutat despre ceea ce vom face a doua zi dupa primul tur al alegerilor, pentru ca suntem o singura coalitie de guvernare, dar suntem trei candidati la functia de presedinte, si dl Tariceanu si dl Hunor Kelemen, si am stabilit sa ne intalnim pe data de 3 noiembrie, dupa primul tur, pentru a stabili impreuna si pe cine sustinem la functia de presedinte, daca ramane unul singur in turul doi, si pentru a stabili impreuna cine va fi prim-ministru. Eu nu detin informatii despre ce vor face deputatii si senatorii”, a precizat premierul.

CITESTE SI: VICTOR PONTA se leapada de colegii HREBENCIUC si SOVA: Eu ma ocup de Guvern 

Intrebat daca s-a luat o decizie in privinta lui Viorel Hrebenciuc, Ponta a sustinut ca nu s-a discutat asa ceva. “Nu am discutat asa ceva, am discutat despre intalnirea pe care trebuie sa o avem imediat dupa primul tur al alegerilor prezidentiale pentru a stabili in comun pe cine sustinem, daca e unul singur din cei trei, mai departe in turul doi, si cum vom face cu guvernul dupa 16 (n.r. — noiembrie)”, a adaugat el.

Intrebat daca este in interceptarile DNA, Victor Ponta a raspuns ca este in interceptari de cand este presedinte al PSD, din 2010. “Cand cineva este condamnat de justitie, bineinteles ca, daca e cazul, e sanctionat. Eu nu inlocuiesc justitia”, a adaugat el, intrebat daca vor exista excluderi din PSD.

Premierul considera ca evenimentele din ultima perioada nu ii afecteaza campania electorala. “Nu, dimpotriva. Adica, in acest moment, mai sunt doar doua entitati: eu, care spun ce fac ca si prim-ministru si ce vreau sa fac ca presedinte, si DNA-ul, ceea ce, sincer sa fiu, cred ca e bine. Vorbesc de prezenta media. Dvs. dati doua tipuri de stiri — ce fac eu ca prim-ministru si ce vreau sa fac ca presedinte, pe de o parte, si, de cealalta parte, de ce face DNA, ceea ce sincer cred ca e un avantaj pentru mine”, a spus presedintele PSD.

CITESTE SI: Ponta, dupa sedinta Coalitiei: “In acest moment, in campanie, am ramas eu si DNA-ul”

In ceea ce priveste audierea la Comisia SIE a directorului interimar al serviciului, Silviu Predoiu, premierul a aratat ca nu are voie sa se pronunte legat de activitatea Parlamentului, dar si-a exprimat speranta ca “presedintele actual”, in urmatoarele 27 de zile, nu va mai pune in pericol nici justitia, nici serviciile de informatii, pentru ca el trebuie sa le apere, “nu sa le foloseasca in campania electorala”.

“Si ii felicit pe toti cei din justitie si din serviciile de informatii care nu au acceptat sa fie folositi in campania electorala de catre Traian Basescu. (…) Ca sef al Guvernului, trebuie sa fiu implicat cat mai putin in ceea ce tine de relatia dintre justitie si Parlament”, a afirmat Victor Ponta.

Sursa foto: adevarul.ro