VICTOR PONTA a dezvaluit cine este vinovatul pentru dezastrul de la AUTOSTRADA SIBIU – ORASTIE

Premierul VICTOR PONTA a anuntat, vineri, care este vinovatul, in viziunea sa, pentru situatia dezastruoasa a autostrazii Sibiu-Orastie. Mai mult, a identificat si o solutie pentru ca astfel de incidente sa nu se mai intample.

“Azi avem sedinta de guvern pentru RECTIFICAREA BUGETARA si e o rectificare pozitiva, toate solutiile venite din partea ministerelor, autoritatilor din cadrul Guvernului si din afara Guvernului au primit raspuns pozitiv, pentru ca avem mai multi bani la buget, iar acest lucru e meritul romanilor, care si-au platit taxele, al politicilor fiscale pe care le-am implementat.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA: GUVERNUL TAIE BANI LA TRANSPORTURI SI ALIMENTEAZĂ PUTERNIC BUGETUL PRIMARILOR

In acelasi timp, nu vreau sa vad doar partea plina a paharului, ci si pe cea goala: lucrarile in infrastructura, unde stam prost. E o realitate veche, pe care putem sa o transformam in circ politic”, a spus PONTA, la debutul sedintei de guvern speciale dedicata RECTIFICARII BUGETARE.

VICTOR PONTA a dat exemplul AUTOSTRAZII SIBIU-ORASTIE, precizand ca cei care striga acum si arata cu degetul sunt cei care au proiectat-o prost.

In consecinta, VICTOR PONTA are si o rezolvare pentru ca astfel de situatii sa nu se repete: noua lege a achizitiilor publice, care se afla acum in prima lectura la Guvern.

“Vrem un sistem mai bun, mai eficient de achizitii publice, sa se stie foarte clar ce pateste o firma care proiecteaza prost, care executa prost si autoritatea publica care nu supravegheaza. Sa avem mai multa responsabilitate si un sistem mult mai clar”, a conchis VICTOR PONTA.

Sursa foto: gov