VICTOR PONTA a discutat la Guvern cu Dean Thompson, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA

Ponta, la sedinta aniversara a Senatului: Fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept

Prim-ministrul a confirmat pentru Mediafax intalnirea cu diplomatul american si a precizat ca discutia a vizat teme care privesc NATO si apropiatul summit al Aliantei.

Ambasada SUA a precizat, la randul sau, cu privire la intalnire, ca “insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA se intalneste in mod constant cu oficiali romani sa discute probleme bilaterale”.

Ponta a declarat, miercuri, ca raspunsurile date intr-un interviu pentru gandul.info de Dean Thompson cu privire la OUG care permite migratia alesilor locali au fost ”foarte echilibrate si foarte corecte”, el aratand, ulterior, ca acestea au fost distorsionate in presa.

Citeste si: Ambasada SUA, despre OUG privind alesii locali: “Cea mai buna cale este PROCEDURA parlamentara TRANSPARENTA”

”Am vazut la televizor si vreau sa multumesc reprezentantului SUA, domnul Thompson, care a raspuns de fiecare data foarte echilibrat si foarte corect, chiar daca dupa aceea ce a raspuns dansul a fost distorsionat in presa”, a spus Ponta.

El a spus ca ii da dreptate lui Thompson referitor la dezbaterile privind ordonanta si a aratat ca aceasta va fi dezbatuta si adoptata de Parlament inainte de a expira termenul de 45 de zile.

Citeste si: IOHANNIS si BLAGA au discutat despre OUG privind migratia alesilor cu ambasadorii UE

”Am vazut ca a spus un singur lucru legat de posibilitatea dezbaterilor si aici are dreptate si din acest motiv sunt 45 de zile in care ordonanta produce efecte. Saptamana viitoare se adopta de catre Senat, pleaca la Camera, deci in mai putin de 45 de zile au loc dezbaterile parlamentare, se adopta, dupa care politrucii Iohannis si Blaga, la ordinele domnului Basescu, sa conteste la Curte sa ne spuna Curtea ce sa facem”, a adaugat Ponta.

Dean Thompson a declarat in interviu, referitor la ordonanta privind migratia alesilor locali, ca cea mai buna cale de urmat o reprezinta o procedura parlamentara transparenta.