Victor Ponta a primit asigurari ca bugetul va fi aprobat

Victor Ponta nu isi face griji in privinta bugetului pe 2014. Premierul a fost asigurat de Crin Antonescu si Valeriu Zgonea ca acesta va fi aprobat la inceputul lunii decembrie. Singurul impediment: presedintele Romaniei, care ameninta ca trimite bugetul in Parlament daca Guvernul nu renunta la acciza pe combustibil.

Premierul Romaniei nu crede ca Basescu va trimite bugetul in Parlament. Totusi, daca se va intampla, Ponta nu se gandeste la o razbunare pe care o considera infantila. Au fost voci care au vorbit despre reducerea bugetului Administratiei Prezidentiale in caz ca Basescu va contesta actuala forma a bugetului.

“Gestul presedintelui de a trimite inapoi bugetul este un gest iratioanl, ar fi un raspuns de copil la un gest de copil. Noi vrem sa fim seriosi, sunt convins ca vom evita aceasta situatie”, a afirmat premierul.

Ponta a tinut sa comenteze astazi si pe tema protestelor din sistemul sanitar, care au avut o finalitate imbucuratoare, medicii renuntand la greva generala planificata pentru joi.

“Ma bucur foarte mult si le multumesc reprezentantilor sistemului medical, care au fost rationali si au inteles ca prin dialog putem rezolva, nu prin conflict. Practic, tot fondul meu de rezerva s-a dus la Sanatate si ma bucur pentru asta, cred ca este o destinatie foarte buna intotdeauna”.