VICTOR PONTA a scapat de un DOSAR PENAL cu GREUTATE

Premierul VICTOR PONTA a scapat de un DOSAR PENAL cu greutate. Procurorii de la PARCHETUL GENERAL, aflati in subordinea lui TIBERIU NITU, au decis sa nu inceapa URMARIREA PENALA a lui VICTOR PONTA, impotriva caruia PNL Cluj a depus la inceputul anului o PLANGERE PENALA pentru ABUZ in SERVICIU, informeaza gandul.

PLANGEREA PENALA vizeaza refuzul acestuia de a organiza ALEGERI PARTIALE in judetele unde alesii locali si-au pierdut functiile in ultimii trei ani, majoritatea din cauza problemelor cu Justitia. PLANGEREA PENALA formulata de PNL se bazeaza si pe trei decizii ale instantelor care au constatat ca GUVERNUL a incalcat legea prin neorganizarea ALEGERILOR PARTIALE.

CITESTE SI: VICTOR PONTA A REVENIT MAI DEVREME IN TARA. MOTIVUL PENTRU CARE PREMIERUL SI-A SCURTAT VACANTA

Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti (CAB) au confirmat faptul ca GUVERNUL nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat. In motivarea deciziei de la Cluj, instanta a decis ca este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Nicio decizie nu este definitiva.

Intr-un raspuns primit de jurnalistii de la Gandul de la PARCHETUL GENERAL se confirma faptul ca procurorii au decis sa nu inceapa URMARIREA PENALA a premierului VICTOR PONTA, acuzat de TRAFIC de INFLUENTA de PNL Cluj pentru nerespectarea termenului legal privind organizarea ALEGERILOR PARTIALE. PLANGEREA PENALA a celor de la PNL a fost depusa pe 28 ianuarie 2015, dupa ce trecuse termenul legal pentru organizarea alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, post vacant din octombrie 2014. Termenul legal pentru organizarea ALEGERILOR PARTIALE era de 90 de zile.

CITESTE SI:  AMBASADORUL UNGARIEI, BOTOND ZAKONYI, A LANSAT UN ATAC DUR LA ADRESA LUI VICTOR PONTA

Sursa foto: jurnalul