VICTOR PONTA a stat in spatele lui VLADIMIR PUTIN la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku

PREMIERUL VICTOR PONTA a participat vineri la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la BAKU. Dintre liderii politici europeni la festivitatea de deschidere au fost prezenti doar presedintele RUSIEI, VLADIMIR PUTIN, presedintele BELARUSULUI, ALEKSANDR LUKASENKO si RECEP ERDOGAN, presedintele TURCIEI. Liderii UE au boicotat ceremonia, singurul occidental prezent fiind PRINTUL ALBERT De MONACO, un fan inrait al sportului,informeaza Adevarul.ro.

CITESTE SI: PNL: Prezenta lui PONTA la BAKU ridica semne de intrebare cu privire la preocuparile guvernarii

Trecut cu bine de motiunea de cenzura, premierul VICTOR PONTA a plecat la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene, care a avut loc vineri seara. Decizia lui Ponta de a merge in Azerbaidjan este surprinzatoare intrucat LIDERII EUROPENI IMPORTANTI au boicotat Jocurile Europene, in semn de protest fata de regimul lui ILHAM ALIEV, presedintele Azerbaidjanului.

Liderii UE reproseaza Azerbaidjanului situatia NERESPECTARII DREPTURILOR OMULUI in aceasta tara. In ultimul an, guvernul azer este acuzat ca ar fi redus la tacere media independenta. Inainte de debutul jocurilor de la Baku, ministrul de externe azer a amenintat ca va respinge acreditarea tuturor jurnalistilor care scriu “IMPOTRIVA INTEGRITATII TERITORIALE, A SUVERANITATII SI INDEPENDENTEI AZERBAIJANULUI”.

CITESTE SI: Prima editie a JOCURILOR EUROPENE a inceput la BAKU. PONTA, prezent la CEREMONIA de DESCHIDERE

Potrivit unor surse politice, la deschiderea Jocurilor Europene a fost invitat si DAN MIHALACHE, seful Cancelariei Prezidentiale, insa acesta a refuzat.

Agentia de presa bulgara Novinite anunta, joi, ca la ceremonie si-a anuntat participarea si premierul bulgar Boiko Borisov, insa prezenta lui in tribune n-a fost observata. La Baku au fost prezenti, insa, Valdimir Putin, presedintele Rusiei, Alecsandr Lukasenko, presedintele Belarusului, liderul Turciei, Recep Erdogan, presedintii Serbiei si Muntenegrului, precum si Victor Ponta. Premierul roman s-a asezat exact in spatele presedintelui rus, Vladimir Putin.

Astfel, premierul Romaniei a repetat EPISODUL SOCI. Anul trecut, liderii europeni au boicotat ceremonia de deschidere a Olimpiadei de iarna de la Soci. Insa Ponta a participat la dineul oferit de Vladimir Putin, prilej cu care s-a fotografiat alaturi de liderul rus si de fostul presedinte al Ucrainei, VIKTOR IANUKOVICI. In sedinta de Guvern de miercuri, premierul Victor Ponta i-a transmis Gabrielei Szabo, ministrul Sporturilor, sa le ureze succes sportivilor romani care participa la Jocurile Europene, dar nu a suflat o vorba de participarea sa.

CITESTE SI: RUSIA: Amplasarea scutului SUA in Romania este o “incalcare directa a Tratatului INF”

Romania participa la Jocurile Europene cu o echipa care cuprinde 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete, care se vor intrece la 22 de discipline sportive.

*sursa foto: captura video Digi24