VICTOR PONTA a transmis un mesaj CASEI REGALE cu ocazia ZILEI REGELUI

Prim-ministrul VICTOR PONTA a transmis, cu ocazia ZILEI REGALITATII, un mesaj de felicitare CASEI REGALE, in care arata ca este una dintre cele mai importante sarbatori ale Romaniei si saluta decizia Parlamentului de a declara prin lege ziua de 10 mai sarbatoare nationala.

“Vreau cu aceasta ocazie sa transmit, in numele Guvernului Romaniei si al meu, cele mai bune ganduri de respect si consideratie fata de CASA REGALA, in semn de apreciere pentru contributia adusa istoriei, integritatii si identitatii noastre nationale”, afirma premierul VICTOR PONTA.

 CITESTE SI: ZIUA DE 10 MAI, din nou SARBATOARE NATIONALA dupa mai bine de 67 ANI 

PONTA mentioneaza ca ZIUA REGELUI este una dintre cele mai importante sarbatori ale Romaniei, fosta zi nationala in perioada proclamarii independentei tarii si incoronarii Regelui Carol I pana dupa finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial, si ca in trecut romanii se bucurau de acest moment prin lupte cu flori si focuri de artificii, petrecand ziua alaturi de familia regala.

 CITESTE SI: PRINCIPESA MARGARETA: MAJORITATEA ROMANILOR poarta in prezent Coroanei AFECTIUNE si RESPECT 

“Cred ca este important sa retraim aceasta atmosfera de sarbatoare si acum, iar in acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta in luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sarbatoare nationala — zi nelucratoare. CASA REGALA a sprijinit Romania in momente dificile, ne-a invatat ce inseamna patriotismul si a oferit tarii o directie puternica prin definirea unor repere morale inalte. Avem obligatia sa sustinem aceste valori, sa ne respectam istoria si sa invatam noile generatii sa faca la fel”, se arata in mesajul premierului VICTOR PONTA.

Sursa foto: realitatea.net