VICTOR PONTA, dupa depunerea candidaturii la BEC: Sunt cel mai RIGUROS candidat, de aceea sunt si primul

VICTOR PONTA raspunde AMENINTARILOR MAE rus: DA, suntem CONSTIENTI ca DECIZIILE noastre sunt cele mai BUNE

VICTOR PONTA a sosit miercuri dupa-amiaza la Biroul Electoral Central (BEC) pentru a-si depune candidatura la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

UPDATE 18.21: VICTOR PONTA a strans 2.195.400 de semnaturi pentru candidatura sa la prezidentiale.

UPDATE 18.12: VICTOR PONTA si-a depus miercuri dupa-amiaza la BEC candidatura pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

“Am completat tot ceea ce presupune legea, n-am mai scris de mult atata de mana, am fost cel mai riguros candidat, de aceea am fost si primul care si-a depus candidatura. Romania are nevoie de schimbare si de unitate si daca reusesc sa conving majoritatea romanilor, atunci voi fi presedinte. Cred ca Romania va vota cu gandul la ce urmeaza in viitorii cinci ani”, a spus Ponta dupa depunerea candidaturii.

“Din punct de vedere strict de organizare, acest Guvern nu este la primul scrutin pe care il organizeaza. Am organizat si alegerile locale, si parlamentare, si europarlamentare, si nimeni, dupa alegeri, nu a avut niciun fel de repros de facut. Sunt convins ca vom avea mult mai putine contestatii si incidente decat am avut pana acum. Nu mai putem fi ca acum 10-20 de ani cand singurul slogan era ca se fura alegerile, nu va fura nimeni alegerile in Romania. Anul acesta va castiga cel care a obtinut cea mai mare incredere din partea alegatorilor”, a mai spus Ponta.

“Pot sa va asigur ca daca voi fi presedinte, si voi fi, ca n-o sa vedeti niciun conflict intre mine si premierul tarii. Cel mai mult imi doresc ca dupa 16 noiembrie sa nu mai existe niciun conflict intre aceste institutii”, a adaugat Ponta.

“Am emotii pentru ca eu sper si imi doresc sa incheiem 25 de ani de tranzitie de la dictatura la o societate democratica, europeana, la o societate libera si care sa fie din nou unita. Acesta este unul dintre cele doua fundamente ale programului meu prezidential. Vreau sa facem toate schimbarile de care societatea romaneasca are nevoie, vreau sa schimbam in primul rand profilul presedintelui — de la un generator de crize la un adevarat reprezentant al intereselor publice si la cel care inlesneste dialogul intre diversele categorii sociale si puteri ale statului. Cred ca avem nevoie de unitate”, a spus Ponta.

“Cel mai rau lucru atunci cand candidezi este sa nu ai nicio identitate, nicio parere. Orice candidat la presedintie trebuie sa arate clar ce au facut si ce vor sa faca, in functie de asta ii votam sau nu. Cu siguranta voi participa la dezbaterile prezidentiale, pentru ca le dam cetatenilor sa vada ce vrem sa facem pe marile teme care tin de presedinte”, a mai declarat premierul.

“Sunt convins ca putem impreuna sa facem pace in Romania, sa construim, dupa cat de mult s-a distrus si ca cei 25 de ani de tranzitie se incheie odata cu primul presedinte care nu va mai fi cu “escu” si care nu avea inca 18 ani in 1989 si care poate sa adune tot ce este bun in Romania”, a mai spus Ponta.

“Sunt extrem de emotionat la gandul ca, daca romanii vor decide asa in 16 noiembrie, voi fi acel presedinte care nu avea inca 18 ani in 1989, dar alaturi de toti cetatenii Romaniei va sarbatori, in 2018, o suta de ani de la Marea Unire, iar in 2019 Romania va detine presedintia UE. Sunt doua momente istorice la care doar una din trei-patru generatii poate spera vreodata sa participe”, a mai spus premierul.

El a mai precizat ca isi mentine obiectivul ca in 2019 sa se afle impreuna cu premierul Moldovei la Bucuresti, pentru a sarbatori aderarea Chisinaului ca membru cu drepturi depline la Uniunea Europeana.

“Despre acea unire cu Moldova am vorbit si voi vorbi in continuare, chiar daca se supara cineva din est”, a mai spus Ponta.

Ponta este insotit de sotia sa, Daciana Sarbu. Alaturi de cei doi sunt prezenti mai multi lideri ai PSD, intre care Liviu Dragnea, Titus Corlatean, Rovana Plumb, Doina Pana, Mircea Dusa, Ecaterina Andronescu, Rodica Nassar, Gabriela Firea, Andrei Dolineaschi.

. Ponta a fost intampinat cu aplauze de cateva zeci de sustinatori care se afla la sediul BEC.