Victor Ponta a vorbit cu jurnalistii despre vizita pe care o va face in Statele Unite

Victor Ponta, premierul Romaniei, a vorbit cu jurnalistii despre vizita pe care o va face, saptamana viitoare, intre 21 si 23 octombrie in Statele Unite ale Americii. Primul ministru le-a expus reprezentantilor presei care sunt principalele puncte de pe agenda intalnirilor de peste ocean, si a dezvaluit si numele ministrilor care il vor insoti in aceasta vizita.

„ Consider ca este extrem de important ca Romania se consolideze parteneriatul cu SUA. Dupa o pauza de aproape zece ani, un premier al Romaniei efectueaza o astfel de vizita in Statele Unite. Relatia se va consolida si daca aceste vizite vor deveni mai dese. Fara indoiala, cea mai importanta intalnire va fi cea cu Joe Biden, vicepresedintele Statelor Unite. Obiectivele acestei vizite sunt urmatoarele: reafirmarea parteneriatului politic, strategic si militar, parteneriatul economic, dar si o serie de intalniri cu oamenii de afaceri si companiile care au investit sau vor investi in Romania. Domeniile vizate sunt, in principal, IT-ul, energia si economia.

Astfel vom avea discutii cu reprezentantii unor companii precum Chevron, Motorola sau Hewlet Packard”, a declarat Victor Ponta.

In plus, premierul Romaniei a spus ca in aceasta vizita oficiala in Statele Unite ale Americii va fi insotit de ministrii Educatiei, Mediului, Economiei si Externelor.

Sursa foto: gov.ro