Victor Ponta: Acciza la carburanti, amanata pentru trei luni

Pana la urma sedinta de Guvern, programata sa inceapa miercuri de la ora 13.00, a avut loc pe repede inainte la sediul din Piata Victoriei. Premierul Victor Ponta a anuntat ca acciza la carburanti va fi amanata, in urma unor discutii in cadrul USL, pana la data de 30 martie.

Primul ministru a mai spus ca spera ca presedintele Traian Basescu sa anunte, miercuri, in cadrul declaratiei de presa de la Palatul Cotroceni promulgarea legii bugetului pe 2014 si trimiterea acesteia spre publicare la Monitorul Oficial.

Un alt anunt important facut de premierul Victor Ponta a fost legat de faptul ca Guvernul Romaniei va trimite un ajutor in valoarea de 80 de milioane de lei Republicii Moldova, bani care vor fi folositi pentru educatie din tara de peste Prut.

Victor Ponta a mai anunta si faptul ca Parlamentul se va reuni, vineri, la ora 12.00, in sedinta de plen, pentru a vota conducerea interimara a TVR

Premierul le-a multumit ministrilor pentru efortul depus pentru creionarea bugetului pe anul 2014:  “Vreau sa spun de fata cu dumneavoastra, membrii guvernului, care ati muncit cu totii foarte mult ca sa avem un buget bun pentru 2014, un mic compromis pentru a avea buget si pt a putea la 1 ianuarie sa platim pensiile, sa platim salariile medicilor, sa dam drumul la subventii, la toate lucrurile importante pe care ni le-am propus. Cred ca pana la urma e un sacrificiu care merita si macar sa se dovedeasca ca nu aveam nevoie de banii din acciza as fi cel mai fericit daca ar fi chiar asa. Daca va fi asa va fi cu atat mai bine”, a declarat premierul in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri.

Sursa foto: gov.ro