VICTOR PONTA: ACORDUL DE COLABORARE a fost semnat cu partenerii Romaniei, TRAIAN BASESCU a fost doar un MANDATAR

ACORDUL DE COLABORARE institutionala a fost incheiat cu acele institutii cu care era important ca Romania sa lucreze in continuare si care l-au sustinut pe presedintele TRAIAN BASESCU la momentul suspendarii din 2012, si nu cu seful statului, care era doar un “MANDATAR”, a afirmat premierul VICTOR PONTA.

Premierul a precizat ca textul documentului a fost scris de consilierul prezidential IULIAN CHIFU si “corectat” de RADU STROE si LIVIU DRAGNEA.

El a aratat ca prin semnarea acordului s-a transmis un semnal de catre noua putere rezultata in urma alegerilor ca parteneriatul acestor institutii cu Romania va fi pastrat si nu se va ajunge din nou la o noua criza politica interna, dar a punctat faptul ca, dupa un an si jumatate de la semnarea acordului, dintre cele patru persoane prezente atunci la semnarea documentului, una spune ca a fost o pacaleala, alta sustine ca nici nu a fost acolo, iar a treia este in justitie si nu poate vorbi.

Citeste si: Ponta: Basescu a contestat propunerea de comisar european

“Eu sunt singurul supravietuitor din cei patru prezenti la semnarea acordului, m-am si gandit daca nu cumva mi l-am semnat singur in ambele parti”, a adaugat, ironic, Ponta legat de semnarea acordului de colaborare cu presedintele TRAIAN BASESCU in decembrie 2012.

Seful Guvernului a facut aceste afirmatii la Biblioteca Nationala, cu ocazia lansarii unei carti denumite “STATUL SUNT EU! Un raport asupra politizarii justitiei romanesti”, scrisa de profesorul universitar Alexandru Radu si lectorul universitar Daniel Buti, potrivit Mediafax.

Premierul Ponta a declarat de mai multe ori in ultimele luni ca la semnarea ACORDULUI DE COLABORARE institutionala cu presedintele TRAIAN BASESCU au fost prezenti CRIN ANTONESCU, atunci lider al PNL, si LIVIU DRAGNEA.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Pactul de coabitare a fost un troc politic lipsit de transparenta. LIVE TEXT

In luna august, dupa ce presedintele TRAIAN BASESCU a declarat ca VICTOR PONTA este un politician “mai slab” decat el si ca l-a pacalit pe acesta sa semneze pactul de coabitare, premierul Ponta i-a transmis o scrisoare lui Basescu, in care i-a precizat ca pactul de coabitare nu mai este valabil.