VICTOR PONTA acuza Guvernul CIOLOS: “SECTA MACOVEI” gandeste ca ISIS

Fostul premier VICTOR PONTA va cere respingerea in Parlament a ordonantei de urgenta prin care au fost modificate circa 80 de articole din Codul Penal si de Procedura Penala, afirmand ca doar Legislativul are acest drept, altfel “este dictatura”, iar Guvernul a actionat “pe sest”.

“Blestemul Romaniei de azi – faptul ca in zgomotul asurzitor facut de Propaganda Securista, care se face ca lupta pentru Statul de Drept, oamenii nu mai pot auzi si vedea cum in fiecare zi se construieste drumul spre Dictatura!!!”, scrie VICTOR PONTA, sambata, pe Facebook, noteaza Newsro.

Fostul premier vorbeste despre deciziile luate miercuri, in sedinta de guvern, in care au fost modificate articole din Codul Penal si de Procedura Penala, multe dintre ele pentru punerea in acord a legislatiei cu deciziile CCR.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA A DEZVALUIT MUTAREA PSD DUPA ALEGERILE PARLAMENTARE

“Codurile au fost modificate de Guvern, nu de Parlament (cum prevede Constitutia). Modificarile au aparut public DUPA adoptare si nu in dezbatere / deci “pe sest” cum lucreaza “Guvernul Lui” de obicei. (…) Multe restrang sau anuleaza drepturi fundamentale ale omului intr-o democratie reflectand inca o data faptul ca “Secta Macovei” gandeste la fel cu ISIS!”, scrie PONTA.

Deputatul critica si faptul ca “ONG-urile sorosiste si ofiterii din presa” nu spun nimic despre acest lucru. “Ca simplu deputat in Grupul PSD, voi propune sa votam pentru respingerea acestei Ordonante De Guvern odioase! Modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura Penala trebuie sa fie adoptate doar de catre Parlament, doar cu avizul Guvernului si al CSM si doar dupa o dezbatere publica adevarata care sa informeze si sa explice romanilor despre ce e vorba. Altfel este dictatura!”, conchide VICTOR PONTA.

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanta de urgenta, prin care au fost operate circa 80 de modificari ale Codurilor Penal si de Procedura Penala, circa 50 dintre ele vizand punerea in acord a prevederilor legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale, punere in acord care nu a fost facuta inca de Parlament.

Pe langa deciziile Curtii Constitutionale legate de Codurile penale, un alt considerent ce a stat la baza ordonantei a fost legat de o serie de directive ale Uniunii Europene, la care se adauga aspecte ce au trebuit remediate ca urmare a semnalelor primite din sectorul judiciar.

Sursa foto: realitatea