VICTOR PONTA, acuzat de NEGLIJENTA IN SERVICIU daca Guvernul nu face RECURS pentru normele “LEGII LUI IONUT”

Initiativa pentru Responsabilitate Civica (IREC) ii solicita printr-o scrisoare deschisa premierului VICTOR PONTA sa atace in instanta sentinta civila de suspendare a normelor de aplicare a Legii 258/2013 denumita si Legea lui Ionut, in caz contrar organizatia amenintand ca il va da in judecata alaturi de Guvern pentru NEGLIJENTA IN SERVICIU.

”Azi (vineri – n.r.) este penultima zi in care Guvernul Romaniei poate sa apere LEGEA LUI IONUT si odata cu ea, sa apere dreptul romanilor de a avea o tara civilizata, o tara in care oamenii pot circula pe spatiile publice fara sa fie atacati sau ucisi de cainii fara stapan. Azi este penultima zi in care premierul Ponta poate sa demonstreze responsabilitate pentru siguranta romanilor si respect fata de memoria lui Ionut Anghel, copilul a carui moarte provocata de cainii fara stapan a generat in septembrie 2013 vointa politica necesara pentru a vota, in sfarsit, o lege atat de necesara pentru Romania si romani”, se arata in scrisoarea deschisa.

Citeste si: Vier Pfoten solicita primariilor sa OPREASCA eutanasierea cainilor fara stapan

“D-le premier Ponta, va reamintim ca aveti obligatia de a proteja cetatenii, prin mijloacele legale si evident de a va proteja propriile acte normative emise. Ca atare, d-le premier Ponta va rugam respectuos sa va indepliniti indatoririle de serviciu, sa aparati romanii si pe copiii lor si sa depuneti in termenul legal recursul pentru a salva Legea lui Ionut”, se mai spune in text.

Citeste si: NORMELE DE APLICARE a legii pentru gestionarea cainilor fara stapan, SUSPENDATE de Curtea de Apel Bucuresti

Organizatia mai afirma ca, in cazul in care premierul nu ataca in instanta sentinta civila de suspendare a suspendare a normelor si cainii fara stapan vor ataca si vor ucide un alt om, va actiona pentru vatamare corporala si ucidere din culpa.