VICTOR PONTA: ALOCATIA PENTRU COPII cred ca trebuie sa fie DIFERENTIATA

Premierul VICTOR PONTA a declarat, miercuri, ca, daca propunea PSD dublarea alocatiilor de stat pentru copii, “isi dadeau foc doamnele de la PNL pentru ca distrugem tara” si ca, in opinia sa, aceasta ALOCATIE trebuie sa fie DIFERENTIATA in functie de cine are nevoie de bani.

“Ganditi-va ca, daca propuneam noi masura asta, isi dadeau foc doamnele de la PNL ca distrugem tara. Asa, daca au propus-o ele, noi am aprobat-o”, a spus VICTOR PONTA, la finalul sedintei Comitetului Executiv National al PSD.

Citeste si: PONTA: De la 1 iunie – TVA de 9% la alimente si DUBLAREA ALOCATIILOR, iar de la 1 iulie – SALARIU MINIM de 1.050 lei

El a adaugat ca Parlamentul este suveran, iar daca acesta a decis dublarea ALOCATIILOR masura va fi pusa in aplicare la 1 iunie de Guvern care trebuie sa se supuna Parlamentului.

Citeste si: ALINA GORGHIU, ingrijorata ca LEGEA DUBLARII ALOCATIILOR ar putea fi AMANATA

“Daca tot Parlamentul dispune si daca a dispus in unanimitate, bineinteles ca Guvernul se supune. Am mai zis inca un lucru cu riscul de a se supara cineva ca opinia mea este ca alocatia pentru copii trebuie sa fie diferentiata in functie de cine are nevoie de bani, pentru ca 82 de lei pentru o familie amarata sunt foarte putini si 82 de lei pentru o familie care are posibilitati nu conteaza, probabil ca nici nu si-i incaseaza. Ideea de a da 82 de lei la toata lumea, in mod egal, e o idee pe care eu o consider nepractica, as fi preferat sa dau nu 82, ci 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse, cum am facut anul trecut cu cei 600.000 si sa nu marim la cei care oricum nu vor lua cei 84 sau 42 de lei pentru ca au venituri suficiente si la care cei 42 de lei nu conteaza”, a precizat premierul.