Victor Ponta: Am cerut ministrilor ca proiectele de OUG sa fie transformate in proiecte de legi

Premierul Victor Ponta a solicitat ministrilor, in sedinta de miercuri, ca toate ordonantele de urgenta (OUG) de pe ordinea de zi sa fie transformate in proiecte de legi si, dupa adoptare, sa fie transmise Parlamentului spre aprobare, subliniind ca vrea ca deciziile Guvernului sa fie dezbatute de legislativ, informeaza, exclusiv, agentia Mediafax.

Pe ordinea de zi a sedintei de miercuri se aflau inscrise mai multe proiecte de ordonanta de urgenta, inclusiv de modificare a Codului Fiscal prin introducerea impozitului forfetar.

“Am cerut ca toate aceste proiecte de ordonanta de urgenta sa fie transformate in proiecte de legi si trimise Parlamentului. Vreau sa nu mai luam decizii prin ordonante de urgenta, iar in activitatea Guvernului sa predomine proiectele de legi, si nu ordonantele de urgenta”, a declarat pentru Mediafax premierul Victor Ponta.

Impozitul forfetar, prin care se inlocuieşte cota de 16% pe profit sau de 3% pe cifra de afaceri cu o suma fixă, se va aplica de la 1 ianuarie 2014, potrivit unui proiect de lege discutat in prima lectura miercuri in Guvern si care va fi trimis Parlamentului spre adoptare in regim de urgenta.

Sursa foto: gov.ro