VICTOR PONTA: Analiza FMI arata ca ROMANIA are politici MACROECONOMICE solide

ROMANIA are POLITICI MACROECONOMICE solide iar PIB-ul a revenit la nivelul de dinaintea crizei, a scris premierul VICTOR  PONTA pe Facebook, vineri, preluand cateva date din cea mai recenta analiza a Fondului Monetar International (FMI).

“Cateva dintre punctele tari ale Romaniei in domeniul macroeconomic (cea mai recenta analiza a FMI): ROMANIA are POLITICI MACROECONOMICE solide iar PIB-ul a revenit la nivelul de dinaintea crizei. Politica fiscala sanatoasa a redus vulnerabilitatile iar scenariul de baza al echipei de evaluare proiecteaza crestere sustinuta — va ajunge la aproximativ 3% pe termen mediu”, a precizat prim-ministrul VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: PROBLEMA ABSORBTIEI FONDURILOR EUROPENE ESTE O MARE PROVOCARE

VICTOR PONTA adauga, citand aceeasi sursa, ca rezervele de lichiditate sunt mari, apropiindu-se de 5% din PIB.

“Dimensiunea bufferului din Trezorerie inseamna ca rezervele de lichiditate sunt mari, ajungand la aproape 5% din PIB. Deficitul contului curent s-a redus semnificativ pe fondul imbunatatirii competitivitatii Romaniei iar inflatia a atins un minim record de 1,1% in 2014. Cursul de schimb a ramas in cea mai mare parte stabil — leul este in linii mari in linie cu premisele pe termen mediu”, a notat premierul VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a anuntat cand va fi gata analiza REDUCERII TVA pentru apa de CONSUM CASNIC 

Sursa foto: adevarul.ro