VICTOR PONTA, anunt important referitor la PROGRAMUL NATIONAL pentru IRIGATII

PROGRAMUL NATIONAL pentru IRIGATII ar putea fi aprobat de Guvern prin OUG, daca liberalii nu vor fi convinsi sa voteze proiectul in Parlament, a declarat premierul VICTOR PONTA, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

VICTOR PONTA i-a solicitat ministrului Agriculturii DANIEL CONSTANTIN sa-i convinga pe parlamentarii liberali sa voteze proiectul de lege privind irigatiile. “Sa salvam agricultura romana de PNL!”, a transmis Ponta. Insa, saptamana trecuta cand a fost votat proiectul, au fost si multi deputati social-democrati care au absentat. Legea a picat in Camera Deputatilor din cauza numarului insuficient de voturi “pentru”.

“PROGRAMUL NATIONAL pentru IRIIGATII a picat in Parlament din cauza celor de la PNL. Va rog domnule ministru sa incercati sa-i convingeti impreuna cu fermierii, impreuna cu toti cei afectati. Sa salvam agricultura romana de PNL! Daca nu reusiti sa-i convingeti, sigur, o sa dam o ordonanta de urgenta, dar eu vreau sa fie un Program national asumat de toata lumea”, a spus VICTOR PONTA.

CITESTE SI: DEPUTATII AU DECIS: MINISTRII EDUCATIEI VOR FI SANCTIONATI

Proiectul de lege privind irigatiile nu a intrunit numarul necesar de voturi, in sedinta de saptamana trecuta a Camerei Deputatilor.

Proiectul, ce prevedea alocarea unui miliard de euro, in urmatorii cinci ani, pentru modernizarea infrastructurii primare a SISTEMULUI NATIONAL de IRIGATII, in vederea reducerii costurilor, a intrunit 181 de voturi pentru, 98 de abtineri si trei voturi impotriva, in conditiile in care o lege organica, cum este si aceasta initiativa legislativa, se adopta cu jumatate plus unu din voturile tuturor deputatilor, informeaza Agerpres.

Imediat dupa vot, presedintele interimar al PSD, deputatul Liviu Dragnea, a mentionat ca Guvernul ar trebui sa ia in serios adoptarea unei ordonante de urgenta pe acest subiect important. Liviu Dragnea s-a declarat atunci “foarte suparat” pe deputatii social-democrati pentru ca au absentat de la votul final din plenul Camerei Deputatilor de miercuri, unde a fost respins un proiect de lege privind sectorul de irigatii intrucat nu a intrunit numarul suficient de voturi “pentru”, fiind vorba de o lege organica.

CITESTE SI: PRESEDINTELE KNESSET-ULUI ISRAELIAN VA SUSTINE O ALOCUTIUNE IN PLENUL CAMEREI DEPUTATILOR

“A dat foarte prost, e vorba de o lege de importanta extraordinara, un prilej prin care agricultura romaneasca, fermierii romani si economia sa primeasca un sprijin serios. Se vorbeste in fiecare an de irigatii, fermierii se plang  ca-i afecteaza seceta, politicienii plang laolalta cu ei si cand venim in Parlamnt cu o masura pentru refacerea sistemului de irigatii….Faptul ca parlamentarii nostri au absentat este vina noastra, a conducerii PSD, conducerii grupurilor, comisiilor. Se impune o randuiala in grupul parlamentar al PSD”, a spus Dragnea.

Sursa foto: realitatea