VICTOR PONTA apare in dosarul lui SEBASTIAN GHITA – REFERAT DNA

Numele fostului premier VICTOR PONTA apare in noul dosar pe care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Seviciul Teritorial Ploiesti il instrumenteaza si in care deputatul SEBASTIAN GHITA este principalul inculpat pentru mai multe FAPTE de CORUPTIE.

Conform referatului DNA, VICTOR PONTA i-a oferit o functie de conducere procurorului LIVIU TUDOSE, ultimul fiind deasemenea inculpat in dosar. Mai precis este vorba de pozitia de Sef al Directiei de Lupta Antifrauda. Intalnirea dintre cei doi a fost aranjata de SEBASTIAN GHITA.

In referatul DNA este redata o declaratie data la inceputul lunii martie de procurorul LIVIU TUDOSE, in care acesta sustine ca “in primavara anului 2014, impreuna cu GHITA SEBASTIAN AURELIAN a mers la VICTOR PONTA, ocazie cu care premierul i-a oferit o functie de conducere, respectiv director Departamentului pentru Lupta Antifrauda sau o functie de executie in cadrul ONPCSB, propunere cu care acesta, in principiu, a fost de acord, dar care nu a mai fost materializata”.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre martorii din dosar, sustin procurorii, potrivit caruia “in cursul anilor 2013-2014, in timp ce Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti instrumenta dosarul, pentru a-l recompensa pentru sprijinul informativ acordat, GHITA SEBASTIAN i-a facilitat lui Tudose Liviu o intalnire cu premierul VICTOR PONTA, care a avut loc in Bucuresti, prilej cu care procurorului i s-a oferit functia de sef al Departamentului pentru Lupta Antifrauda” acesta precizand si ca “pentru a justifica desele intalniri pe care le are cu procurorul general Tudose Liviu, Ghita Sebastian i-a propus acestuia sa devina nasul de cununie al unui apropiat de-al sau, lucru care s-a si materializat in cursul lunii august 2013, la eveniment fiind prezent si VICTOR PONTA care a stat la masa cu procurorul general”, se precizeaza in documente.

Potrivit declaratiei date de LIVIU TUDOSE, incepand cu toamna anului 2013, parlamentarul Sebastian Ghita a inceput sa il viziteze tot mai des “solicitandu-i, in mod insistent, ‘sa-l salvez pe mosu’ referindu-se la Mircea Cosma intrucat pe masura ce avansau cercetarile in respectiva cauza, era previzibil ca se va ajunge la Mircea Cosma, la acel moment fiind de notorietate faptul ca societatile agreate plateau sefului Consiliului Judetean Prahova comisioane pentru acordarea lucrarilor”, arata procurorii.

Un alt martor il descrie pe SEBASTIAN GHITA ca fiind “persoana care hotaraste promovarea, numirea definitiva sau temporara a unor persoane agreate de acesta in functii de conducere din cadrul unor institutii descentralizate”, se mai arata in referatul citat de Mediafax. 

Procurorii isi motiveaza cererea afirmand ca SEBASTIAN GHITA s-a folosit de “increderea acordata prezumat de statul roman in exercitarea cu onestitate si cinste a unei inalte demnitati publice cum este cea de parlamentar – ales al cetatenilor romani” si “a savarsit mai multe infractiuni, dovedindu-si astfel dispretul fatis fata de legi, fata de colectivitatea reprezentata in Parlament si cetatenii care l-au ales, fata de institutiile statului” arata DNA.

Procurorul sef adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, Liviu Tudose, a fost arestat, vineri, pentru o perioada 30 de zile, alaturi de Constantin Ispas, fostul sef al DGA Prahova, Viorel Dosaru, fostul sef al Politiei Prahova, si de procurorul Aurelian Mihaila.

Vom reveni cu amanunte.