VICTOR PONTA ar putea fi chemat la DNA in dosarul lui SEBASTIAN GHITA

Potrivit unor surse, nu este exclus ca premierul VICTOR PONTA sa fie chemat in calitate de martor in dosarul in care fostul social-democrat SEBASTIAN GHITA este cercetat sub control judiciar pentru mai multe infractiuni de coruptie.

In dosarul deputatului SEBASTIAN GHITA apare si numele premierului, procurorii facand referire la finantarea campaniei electorale a lui VICTOR PONTA din Republica Moldova in 2014, informeaza legal-news.

CITESTE SI: KOVESI: ANCHETA IN DOSARUL PREMIERULUI VICTOR PONTA ESTE IN CURS DE FINALIZARE. REACTIA PRIMULUI MINISTRU. UPDATE

Procurorii spun ca in campania prezidentiala din 2014, SEBASTIAN GHITA „a conceput, initiat si coordonat o activitate de corupere a alegatorilor din Republica Moldova, in scopul obtinerii de voturi pentru candidatul VICTOR PONTA. Suma remisa de inculpat pentru influentarea optiunilor electorale a fost in cuantum de 350.000 euro”.

Astfel, exista posibilitatea ca VICTOR PONTA sa fie chemat sa dea declaratii in legatura cu mentiunile din dosar, referitoare la campania electorala. SEBASTIAN GHITA este acuzat ca in perioada 2000-2015 a obtinut sume de bani in mod ilegal, facand TRAFIC de INFLUENTA.

Sursa foto: realitatea