Victor Ponta ar vrea MAI, fara sa ofere nimic la schimb

Victor Ponta a declarat, in aceasta seara, ca PSD accepta portofoliul MAI, daca liberalii renunta la functie. Premierul nu este dispus, insa, la un schimb cu colegii de la guvernare.

“Azi nu s-a discutat la USL absolut deloc de preluarea functiei de ministru de Interne de catre noi, de catre USD. Nu am cerut-o si nici nu se punea problema pentru ca eu cu asta am inceput discutia azi: <Domnule Iohannis, as vrea sa va propun ministru de Interne azi>si a fost <nu, mai incolo>. Dar, daca vor sa ne-o dea liberalii, acceptam”, a spus Ponta la Romania TV.

Intrebat ce ar oferi social-democratii in schimbul Ministerului de Interne, premierul a raspuns: “Nu trebuie sa dam neaparat ceva in schimb. Daca-l dau, primim cu placere”.

Citeste si: Klaus Iohannis, “repartizat” de Ponta in Guvern

Primul ministru a insistat, insa, ca o discutie pe acest subiect nu a avut loc in negocierile cu PNL.

“Nu s-a discutat, domnul Iohannis chiar e un om serios si astazi a venit sa fie ministru de Interne. Adica ce, seara nu mai e ministru?!”, s-a intrebat Ponta.

Declaratiile primului ministru au fost facute dupa ce au aparut zvonuri conform carora liderul PNL, Crin Antonescu, ar fi declarat ca, in negocierile de luni din interiorul USL, Victor Ponta i-a dat de inteles ca PSD ar dori Ministerul de Interne.