VICTOR PONTA are EMOTII! ICCJ a decis sa pastreze dosarul TURCENI – ROVINARI! PROCESUL poate INCEPE. UPDATE

Fostul premier VICTOR PONTA va afla, luni, daca procurorii vor reface ancheta in cazul sau. Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) decid astazi ce se intampla cu dosarul in care VICTOR PONTA este judecat pentru INFRACTIUNI de CORUPTIE.

UPDATE 11.35: MAGISTRATII de la INSTANTA SUPREMA au decis sa pastreze dosarul ROVINARI – TURCENI si astfel PROCESUL ar urma sa inceapa in scurt timp. Decizia nu este definitiva si avocati apararii au la dispozitie trei zile pentru a face contestatie. Avocatii lui VICTOR PONTA au solicitat ca dosarul sa fie retrimis la DNA deoarece administrarea probelor nu a fost una corespunzatoare.

La ultimul termen, avocatii le-au solicitat magistratilor retrimiterea dosarului TURCENI – ROVINARI la DNA pe motiv ca anumite probe ar fi fost viciate, informeaza postul Romania Tv.

In dosarul TURCENI – ROVINARI, la termenul din 6 noiembrie, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), din Camera preliminara, inculpatii au fost formulate mai multe cereri, intre care se solicita restituirea cauzei la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru refacerea partiala a unor anchete, si au fost ridicate mai multe exceptii.

CITESTE SI: VICTOR PONTA, AUDIAT LA ICCJ IN DOSARUL TURCENI – ROVINARI: NU FAC DECLARATII CHIAR DACA STRIGATI LA MINE! UPDATE

Judecatorul de camera preliminara trebuie sa se pronunte, astazi, cu privire la aceste cereri si exceptii.

Fostul premier VICTOR PONTA a fost trimis in judecata in dosarul TURCENI – ROVINARI pentru 17 infractiuni de FALS in INSCRISURI sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI, iar DAN SOVA este cercetat pentru FALS in INSCRISURI sub semnatura privata, EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALARE de BANI.

DECIZIA pe care o vor lua astazi magiistratii INSTANTEI SUPREME nu va fi una DEFINITIVA.

Sursa foto: realitatea