Victor Ponta ataca din nou: Basescu e foarte lacom si are o abordare idioata. Respinge legile sa le faca rau romanilor

Victor Ponta a lansat, luni, un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu. Premierul l-a numit “lacom” pe seful statului, cel care  “ii chinuie pe romani de aproape zece ani.”

Ponta este convins ca tot raul din USL este provocat de Traian Basescu. Chiar si asa, primul ministru vorbeste cu optimism despre Alianta in care PNL si PSD au rolurile cele mai importante.

“Vom avea liniste atata timp cat vom avea obiective comune si obiective care au stat la baza formarii USL. Da, eu am incredere. (…) Eu nu l-am uitat niciodata (n.r.-pe Traian Basescu) nici daca as fi vrut sa-l uit. Nu ne lasa domnia sa. Astazi, pe langa alte decizii, am luat accelerat revotarea in Parlament, ca asa spune Constitutia, a tuturor legilor bune pentru Romania, cea cu terenurile, cea cu energia, cea cu parteneriatul public-privat, pe care presedintele refuza sa le promulge de la inceput si le prelungeste. Deci, din pacate, imi aduce aminte ca inca avem un presedinte care ne pune bete in roate cu orice vrem sa facem”, a spus Victor Ponta la Romania Tv.

Ponta a vorbit si despre candidatura pe liste separate la europarlamentarele din primavara, motivand ca acest lucru se petrece din cauza identitatii doctrinare diferite a partidelor din USL.

“Faptul ca mergem in familii politice diferite, e pentru ca noi – PSD, UNPR – avem ca tinta electoratul de centru stanga, pe care nu ni-l ia nimeni, dumnealui tine foarte mult la identitatea sa de dreapta pe o scena unde sunt mai multi concurenti. La stanga noi nu avem concurenti. Toata lumea spune ca-i de dreapta”, a mai spus premierul, adaugand ca in pofida candidarii pe liste separate, USL va avea o platforma comuna de obiective.