Victor Ponta, atent la ajutoarele sociale: Unii se duc sa ia ajutorul cu Mercedesul

Victor Ponta vrea un sistem de acordare a ajutoarelor sociale mai eficient. Premierul spune ca deja s-au inasprit controalele in acest sector, in care foarte multi romani inca beneficiaza de ajutor social fara sa il merite.

“De un an si ceva, avem o inasprire a acestor conditii, a controalelor, in asa fel incat sa nu ne mai trezim cu cei care se duc sa-si ia ajutorul social cu Mercedes-ul si stau in tot felul de vile.” a declarat primul ministru.

Subiectul a fost deschis de Ponta ca o continuare a declaratiilor omologului sau britanic, David Cameron, care cerea zilele trecute inasprirea conditiilor de acordare a ajutoarelor sociale in Marea Britanie. Cameron a afirmat ca imigrantii din cadrul UE nu vor putea sa pretinda sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat, numind fenomenul “turism pentru beneficii sociale.”

Ponta nu crede ca romanii corecti din Regatul Unit vor avea de suferit in urma deciziilor luate de guvernul britanic. Mai dificil, va fi pentru cei care nu merg in Marea Britanie pentru a munci, da de inteles Ponta:

“Premierul britanic a afirmat in primul rand faptul ca Marea Britanie, ca si toate celelalte tari europene care mai au inca restrictii pe piata muncii, le va ridica de la 1 ianuarie si asta e lucrul cel mai important. In al doilea rand, a anuntat un pricipiu cu care cred ca si noi putem fi de acord, acela ca trebuie inasprite conditiile prin care sa nu se abuzeze de sistemele de protectie sociala. Nici in Romania nu vreau sa se abuzeze de sistemele de protectie sociala”, a conchis premierul.