VICTOR PONTA: Avem capacitatea de a majora pensiile cu 5% in luna ianuarie

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Sibiu, intrebat daca pensiile vor fi majorate cu cinci procente din luna ianuarie, ca Guvernul are aceasta ”capacitate pe baza strategiei fiscal-bugetare”, dincolo de indexarea facuta in fiecare an.

Intrebat daca vor fi majorate pensiile cu cinci procente de la inceputul lunii ianuarie, premierul a spus: ”Avem capacitatea pe baza strategiei fiscal-bugetare, avem capacitatea de a creste, dincolo de indexarea pe care au facut-o in fiecare an, noi avem posibilitatea sa indexam pensiile cu pana la 5 la suta”. In septembrie, ministrul Muncii, Rovana Plumb, declara, la Cluj, ca pensiile vor fi indexate cu cinci procente, in raport cu rata inflatiei, de la 1 ianuarie 2015.

CITESTE SI: PENSIILE ar putea CRESTE cu cel putin 4,5 la suta anul viitor 

“Vom continua cu masurile reparatorii si le transmit celor care au muncit o viata ca vom continua si cu respectarea legislatiei in asa fel incat de la 1 ianuarie 2015 pensia sa fie majorata, conform legii, cu cinci la suta. De asemenea, vreau sa va spun ca vom lua in calcul si majorarea pensiilor mici incepand cu anul 2015. Acum lucram cu Ministerul de Finante”, declara, intr-o conferinta de presa, Rovana Plumb.

CITESTE SI: Salariile bugetarilor nu vor fi taiate, pensiile vor fi indexate cu aproximativ 4% in 2015

Sursa foto: realitatea.net