VICTOR PONTA: Basescu este deranjat ca PMP nu are grup parlamentar

Premierul VICTOR PONTA a afirmat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu a lansat afirmatia privind neconstitutionalitatea OUG 45/2014 pentru ca este deranjat de faptul ca Partidul Miscarea Populara, condus de Elena Udrea, nu are grup parlamentar si o sa intre la tragerea la sorti pentru desemnarea reprezentatilor in sectiile de vot.

“Haideti sa va explic ce-l deranjeaza pe domnul Basescu in Ordonanta prin care nu am schimbat nimic din sistemul de alegere a presedintelui ci, pur si simplu, la solicitarea Autoritatii Electorale Permanente am dat niste precizari pentru ca sa nu mai fie atatea contestatii. Și in aceasta precizare se prevede foarte clar ca au, obligatoriu, reprezentanti in Sectiile de vot toate partidele parlamentare care au grup parlamentar. Ori, PMP-ul doamnei Udrea nu are grup parlamentar si o sa intre la tragerea la sorti. Domnul Basescu face o conferinta de presa si acuza o lege de neconstitutionalitate doar ca sa-i faca o placerea doamnei Udrea, ca nu are grup parlamentar, dar nu e treaba mea asta. Grup parlamentar au cei care au participat la alegeri, are PNL-ul, are PDL-ul, are PC, UDMR, ca sa intelegeti la ce nivel s-a ajuns. Trebuie sa schimbam o lege ca sa-i placa doamnei Udrea”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: PONTA stie ca nu poate castiga ALEGERILE si incearca sa-si creeze un avantaj. LIVE TEXT

Ponta a adaugat ca liderul PNL, Klaus Iohannis, Elena Udrea si presedintele Basescu ”spun tot timpul si fac acelasi lucru in orice chestie, si cu alesii locali si legat de orice altceva”.

“Aici lucrurile sunt foarte clare. Nu o sa-i vedeti spunand altceva, gandesc si fac la fel”, a mai spus premierul.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: ORDONANTA care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale este NECONSTITUTIONALA

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, ca Ordonanta de Urgenta 45/2014, privind alegerile, este neconstitutionala.